Pretraga

Veliki desant na zagrebačko Sveučilište: U vojničkim će uniformama sutra izvikivati razne parole

A- A+

Glumački ansambl predstave ‘Ponovno ujedinjenje dviju Koreja,  izvest će sutra ‘desant’ na zagrebačke fakultete. Jelena Miholjević, Barbara Nola, Nataša Janjić, Tena Nemet Brankov, Petra Svrtan, Janko Rakoš, Ranko Zidarić, Enes Vejzović i Igor Kovač će, odjeveni u kostime poput vojničkih uniformi, izvikivat parole ljubavne tematike.

Sveučilište u Zagrebu foto:Ivan Klindić|www.ivanklindic.info

Inače, predstava koju je režirao Paolo Magelli, premijeru je imala 22. rujna 2017. te je izazvala veliku pozornost kazališnih kritičara.

‘Ponovno ujedinjenje dviju Koreja’ Joëla Pommerata, duhovit je i poetičan scenski predložak, ponuđen izvođačima s nježnošću i razumijevanjem glumca koji piše za glumce. Paolo Magelli pritom je redatelj koji ovakve, formom raspršene tekstove, svojim redateljskim postupkom vješto okuplja i zbija, znajući im istaknuti dramatičnost i ludičnost. Pommeratovo je pismo “gorko-slatko”, ali francuski autor kao da se uz osmijeh poigrava s melodramatičnom matricom, ne izrugujući joj se, nego ju inventivno preispitujući. U prijevodu Vande Mikšić, nedavne dobitnice Nagrade “Iso Velikanović” za prevoditeljski rad na Georgesu Perecu, “Ponovno ujedinjenje dviju Koreja” sugerira predstavu – “pohvalu ljubavi”, zaigranu i otvorenu za emotivan susret s gledateljem, stoji u opisu predstave na stranicama kazališta Gavella.

Raspored fakulteta na kojima će se izvesti ‘ljubavni desant’:

10,00 sati – Arhitektonski fakutet, Građevinski fakultet, Geodetski fakultet

11,00 sati – Ekonomski fakultet

12,00 sati – Filozofski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje