Pretraga

Vodič događanja za one koji ljeto provode u glavnome gradu

A- A+

Umjesto na obali, nadolazeće vruće ljetne mjesece odlučio si provesti u Zagrebu. Razlozi mogu biti svakakvi. Nemaš para za otisnut se u neki morski grad, nedavno su te primili na stručno pa nemaš pravo na godišnji tijekom ljetnih mjeseci, ostala ti je hrpa ispita za jesen ili jednostavno ne voliš ljeto, more i turiste. Ništa strašno. Izdvojili smo događanja u Zagrebu tijekom ljetnih mjeseci zbog kojih ti neće biti dosadno.  

screenshot

Ako ste pomislili da ćete se dosađivati tijekom ljetnih mjeseci u Zagrebu, prevarili ste se. Ovogodišnje ljeto oživilo je svaki kutak zagrebačkih ulica pa se tako za svakoga može pronaći ponešto. Kazališne predstave, festivali, koncerti, književne večeri, gastro ponude i brojna druga događanja našla su svoje mjesto pod zagrebačkim suncem. 

Izdvojeni članak

Bliži se Ultra: Provjerite tko sve pušta na Poljudu ovo ljeto

Ljeto na Štrosu, 26.5 – 4.9. – Jedno od najromantičnijih zagrebačkih šetališta i ovog će ljeta postati nezaobilazno mjesto zabave i kulture. Popularni ‘Strossmartre’ po uzoru na parišku ulicu umjetnosti donosi pomno odabrani glazbeni program koji će vas u gotovo sto dana koliko traje Ljeto na Štrosu ritmovima odvesti u nostalgične pedesete, šezdesete, sedamdesete i osamdesete, a neće nedostajati ni uzavrelih latino ritmova. Zadnjim danom lipnja na Štrosu će biti proslavljena i polovina Nove godine, a treba izdvojiti i kazlišne predstave na otvorenom kao  i likovne radionice u kojima možete sudjelovati. Cjelokupni program po danima možete pogledati ovdje.  

Ljetno kino Gradec, 26.5 – 4.9. – Kino na otvorenom za vrijeme ljetnih mjeseci uopće ne zvuči kao loša ideja. Na Katarininom trgu narednih mjeseci očekuje vas pregršt filmova, a ulaz je potpuno besplatan. 

35. Večeri na Griču, 28.6 – 24.7. – Na tri lokacije Gornjeg grada; u atriju Galerije Klovićevi dvori, u Crkvi svete Katarine i na Platou Gradec gotovo mjesec dana možete uživati u bogatom kulturno – glazbenom programu. Koncerti, predstave, izložbe i plesne radionice dovoljne suda se uputite na Grič. Više informacija, kao i raspored događanja možete pronaći ovdje

Foodballerka – food and football festival 9.6. – 10.7. – Iako je zbog ispadanja hrvatske reprezentacije iz EURA splasnula nogometna groznica, umjesto tugovanja i teorija ‘što bi bilo kad bi bilo’ zaputi se na Ribnjak gdje te sve do kraja europskog nogometnog prvenstva očekuje pregršt zanimljivog sadržaja. Osim što se na platnu prate nogmetne utakmice, oni manje zanteresirani za najvažniju sporednu stvar na svijetu, mogu uživati u food zoni zagrebačkih restorana, koncertima, ljetnom kinu, ali i u raznovrsnim sportskim igrama i radionicama organiziranim za najmlađe. Program Foodballerke provjerite ovdje

Zagreb Piknik, 18.6 – 23.9. – U parku Maksimir svake subote u narednim mjesecima iskoristite za uživanje na pikniku punom aktivnosti. Od 10 ujutro pa sve do 17 sati zauzmite svoje mjesto pored jezera i opustite se uz glazbu, bibiloteku na otvorenom, a za sve to potrebno je samo malo dobre volje, košarica puna hrane i ležaljke koje ćete naći u parku. Ulaz na zagrebački piknik je besplatan. Više informacije pronađite ovdje.

Izdvojeni članak

Ljeto nam se vratilo – destinacije za odmor iz snova

Dvorišta, 15.7. – 24.7. – Svako dvorište ima svoju priču, a ovo ljeto pruža vam se prilika da se ‘zakačite’ na jedno od zagrebačkih dvorišta. Gornji grad odlučio je otvoriti vrata svojih dvorišta i napuniti ih dobro atmosferom prepunom događanja uz svirku, hranu, i mnogim drugim iznenađenjima koje organizatori čuvaju kao tajnu do samog kraja. Više o događanjima u Dvorištima provjerite ovdje.

Zagreb i ja se volimo tajno, 1.7. u 20 sati – Ako volite kazalište i htjeli biste vidjeti glumce kako izvode poznate glazbene klasike onda je zatvaranje kazališne sezone zagrebačkog HNK-a pravi izbor za vas.Program koncerta uključit će kombinaciju starozagrebačkih melodija i evergreena, poput skladbi Caruso, Golubovi, La musica di notte, Serbus dragi Zagreb moj, Summertime, Vraćam se Zagrebe tebi, a nastupaju: Ivanka Boljkovac, Dubravka Šeparović Mušović, Adela Golac Rilović, Kristijan Beluhan, Ivo Gamulin Gianni, Rieka Suzuki, Simon Yoshida, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Nikša Kušelj, Silvio Vovk te Ante Gelo i orkestar. Prije koncerta bit će dodijeljene godišnje nagrade Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a poslije koncerta bit će održan popratni program ispred kazališta u sklopu kojeg će sve prisutne zabavljati DJ iznenađenja.

Ljetne noći Teatra Exit, 28.6 – 6.8. – Za ranije spomenute ljubitelje kazališta, Teatar Exit će sve do kolovoza u Muzeju za umjetnost i obrt izvoditi predstave koje ako niste pogledali ranije sad imate priliku. ‘CABAres, CABArei’, ‘Plemena’, ‘SHAKEspeare na Exit’, ‘Ja, tata’ i mnoge druge predstave očekuju vas u prostorijama MUO-a. Rezervirajte kartu na vrijeme. Cjelokupni program provjerite ovdje.

Plaža na Zrinjevcu: drugo zagrebačko More knjige, 29.6 – 6.7. – Zrinjevac se do srpnja pretvara u plažu prepunu knjiga koje možete besplatno prolistati ili pročitati! Na 240 četvornih metara plaže na Zrinjevcu zavalite se u ugodne ležaljke pod suncobranima na pijesku i uz ugodnu glazbu uronite u knjigu. Nije važno hoćete li pročitati cijelu ili tek stranicu, dvije bitno je da budete tamo. Osim mora knjiga, vruće dane i noći možete provesti i na prigodnim partyjima poput ‘Surf&book party’, ‘Book&cocktail happy hour’ kao i ‘Uradi sam’ kutak. Više informacija o plaži na Zrinjevcu potraži ovdje.    

Foto: Facebook/Lumen

Izdvojeni članak

Dva recepta za sladoled od Nutelle i još jednog sastojka

Ljeto u MSU 2016., 16.6 – 23.7 – Pavel, Pipsi, TBF, Let 3, domaći i strani filmovi  ne zvuči loše zar ne? U svemu tome možete uživati na krovnoj terasi Muzeja suvremenih umjetnosti u Zagrebu. U slučaju kiše događaji u MSU-u prebacuju se na plato kod tobogana. Program provjerite ovdje

Fantastic Zagreb Film Festival, 30.6. – 9.7. – jedini festival fantastičnog filma u cijeloj regiji, krajem lipnja i početkom srpnja svake godine filmofilima i ljubiteljima fantastike i ove godine donosi prave filmske poslastice. U devet festivalskih dana, na lokacijama poput Ljetne pozornice Tuškanac, Medijateke Francuskog Instituta, Zagrebačkog plesnog centra, Medvedgrada i Kina Europa zaljubljenici u fantastiku i srodne žanrove – znanstvenu fantastiku, horor, triler, suspens, eksperimentalni film, začudnu dramu, itd – moći će pogledati niz intrigantnih i zanimljivih filmova uključujući i poslastice proslavljenih autora. Program filmova provjerite ovdje.

Medvedgradske glazbene večeri, 14. – 16.7. – Na utvrdi Medvedgrad dva dana u srpnju možete uživati u vokalnim koncertima Urbana, Elementala, Luce i Sare Renar te akustičnim koncertima Side projecta, Voland de mata i drugih. Provjerite program ovdje.

Zagreb classic na Tomislavcu, 25.6. – 13.7. – Po prvi puta ljetnu pozornicu otvorio je i Tomislavac gdje do sredine srpnja možete doći na besplatne koncerte simfonijskih orkestra, zborova, ali i solista. Kao najveća atrakcija zasigurno je i koncert 2Cellosa 2. srpnja uz goste Olivera Dragojevića i Zucchera.