Pretraga

Vodimo vas na ZKM-ovu predstavu ‘Crna knjiga’

A- A+

Sjećate li se reklame gdje vas glumac Pjer Meničanin poziva da uzmete kredit u jednoj poznatoj banci u švicarskim francima jer je ‘najpovoljniji’? Nekoliko godina kasnije, isti glumac na ZKM-ovim plakatima poziva vas da pogledate predstavu temeljenu na zaduživanju i posljedicama istog.

Zagrebačko kazalište mladih

Nova predstava, ‘Crna knjiga’ Zagrebačkog kazališta mladih vodi skupinu zaduženih glumaca u 2014. godinu u banku koja je u sklopu stote obljetnice svoga poslovanja otvorila vremenski trezor. Banka je pozvala građane da u trezor pohrane njima važne predmete kako bi ostali sačuvani za buduće generacije. Vremenski trezor bit će ponovno otvoren za sto godina, sa svim predmetima koje su građani u njega pohranili.

Zagrebačko kazalište mladih

Vodimo vas na predstavu

Predstavom ‘Crna knjiga’ skupina zaduženih glumaca, zaposlenici javnog kazališta u glavnom gradu zadužene zemlje, povest će nas u samu srž istinite priče koja prožima našu sadašnjost i određuje našu budućnost. S obzirom na to da ‘dužnička kriza’ još nije okončana ključna pitanja postaju: Tko doista što duguje kome, zašto i jesu li svi dugovi sveti? Što ostavljamo u zalog za budućnost i budućim generacijama? Mora li zaista budućnost izgledati onako kako implicira reklama banke – jednako kao i sadašnjost, ili je moguće zaustaviti začarani krug dugova i krivnje koji našu budućnost vezuju uz sadašnjost? 

Ekipa provjerenih ZKM-ovih glumaca u sastavu Krešimir Mikić, Rakan Rushaidat, Lucija Šerbedžija, Pjer Meničanin i mnogi drugi odvest će vas na put kroz vrijeme ekonomskih kriza i zaduživanja. 

I dok uigrana ZKM-ova ekipa u predstavi vodi borbu s općom besparicom i životom zaduženih glumaca, mi vas vodimo za nula kuna na predstavu. Najsretnijem od vas dijelimo po dvije ulaznice za ZKM-ovu ‘Crnu knjigu’ 19.travnja. 

Na vama je samo da točno odgovorite na naše pitanje i pošaljite ga na [email protected]: Navedi još dvije predstave u kojoj glumi Rakan Rushaidat!