Novi bizaran trend u mršavljenju – luda dijeta zaludila svijet

Kada govorimo o dijetama, apsolutno svatko ima neku koja je ‘najbolja’ te koju bi vam preporučio. No, s Instagrama ovih dana dolazi nova hit dijeta koja je prilično bizarna. Naime, ne uključuje ništa osim bespoštednog trpanja banana u sebe.

S Instagrama dolazi hit u obliku nove, očito super popularne dijete. Radi se o dijeti u kojoj se konzumiraju isključivo banane, a koliko je popularna dokazuje pregršt fotografija aktera s hrpom banana. Bizaran trend, no najpopularniji trenutno u svijetu mršavljenja, piše Cosmopolitan.

Zabrinjavajuće posljedice za cure koje su rano počele s dijetama

Put na otok banana

Ova dijeta ima reputaciju najpopularnije među modnim blogerima, a korisnici Instagrama nazivaju je ‘put na otok banana’, usput se fotografirajući s gomilom banana, te rezultatima prije i poslije. Neobična dijeta koja se najprije pojavila u Aziji prije nekoliko godina, ponovo se vratila, a u odnosu na prošli mjesec, na Googleu odgovor na pitanje ‘Koliko banana ima kalorija’ traži čak 31 posto više korisnika.

Ipak, stručnjaci upozoravaju kako je i ova, kao jedna od mnogih ‘mono’ dijeta, odnosno onih koje uključuju konzumiranje samo jedne namirnice, sve samo ne zdrava. Dodaju kako čak i ne zvuči obećavajuće kada je u pitanju gubitak kilograma, budući da 30 banana sadrži oko 3 tisuće kalorija, što je mnogo više od dnevne potrebe jedne prosječne žene.

Nevjerojatno, ali istinito: Fast food dijeta djeluje

Nezdrav plan

‘Plan je restriktivan, a nedostaje mu nutrijenata koje trebaju jednoj zdravoj osobi, te razvija nezdrav odnos prema hrani općenito’, pojašnjava nutricionistica Keri Glassman.

Ona dodaje kako konzumiranje jedne vrste hrane dovodi do toga da vam se ta namirnica ubrzo zgadi, te na kraju završite konzumirajući manje kalorija nego što to vaše tijelo treba, ili pak prejedanjem nekom drugom vrstom hrane, što svakako nije recept za dugoročne i zdrave rezultate.

Odgovori