Dubrovnik uvršten među deset najjeftinijih europskih turističkih gradova

Dok u našoj javnosti Dubrovnik spada među najskuplje turističke destinacije u Hrvatskoj, britanci ga svrstavaju među deset najjeftinijh gradova u Europi koje se isplati posjetiti. Prema njihovim procjenama za dvije noći u ‘biseru Jadrana’ potrebo je izdvojiti 1500 kuna, a s manje novca može se proći u Vilniusu, Budimpešti, Rigi, Talinu i Ateni.

foto: www.wikipedia.org

Na britanskoj internet stranici thisismoney.co.uk objavljen je popis najjeftinijih europskih gradova, koje se turistima iz Velike Britanije isplati posjetiti u sklopu kratkih izleta, koji su običaj među ovim specifičnim gostima.

Dubrovnik se našao na šestom mjestu, odmah iza Atene, a kao najjeftiniji europski turistički grad procijenjen je Vilnius.

U svom istraživanju uspoređivali su cijene noćenja, večere u restoranu za dvije osobe, troškove prijevoza i turističkih atrakcija. Prema računici spomenute stranice za dva dana uživanja u ‘biseru Jadrana’ potrebno je izdvojiti skoro 1500 kuna, što je Britancima jeftinije nego li posjetiti neke njihove glavne turističke destinacije.

Prema grafovima objavljenim na internet stranici theguardian.com u Dubrovniku se može popiti vrlo jeftina kava, a u odnosu na poznate svjetske metropole najjeftiniji je turistički obilazak busom.

U istraživanje su uključili i najskuplje gradove svijeta. Prema računici
Britanaca, najskuplje su Sjedinjene Američke Države. Za dvije noći u
Bostonu treba se dobro ‘isprsiti’. Da ne bi ostali gladni, za istok SAD-a treba pripremiti čak četiri tisuće kuna, a za New York stotinjak kuna manje.

Odgovori