Korčula: Maloljetnik usmrtio oca

Ovaj tjedan u Žrnovu na Korčuli dogodila se prava obiteljska tragedija. Maloljetnik, 17-godišnji mladić, potaknut konstantnim zlostavljanjem, nožem je usmrtio 44-godišnjeg oca. Pijani Ozren nasrnuo je na suprugu, kada je najstariji sin odlučio uzeti pravdu u svoje ruke.

Mladić je prigovorio policiji kako nisu ništa poduzeli povodom njegovih učestalih poziva u posljednjih mjesec dana. Ozren je u zadnje vrijeme sve češće zlostavljao majku, njega i mlađeg brata. Kako mu policija nije pružila zaštitu, pri zadnjem nasrtaju na majku, mladić je ocu zabio nož u prsa. Unatoč brzom dolasku Hitne pomoći, Ozren je preminuo u Domu zdravlja na Korčuli.

Prema priči očevidaca, mladić je kao razlog ovakvom činu naveo kako nitko neće tući njegovu majku te da je sustav zakazao. Susjedi su ga opisali kao problematičnog dečka, što je razumljivo s obzirom u kakvom je obiteljskom okruženju odrastao. Odustao je od srednje škole u Splitu i Veloj Luci, a neko je vrijeme obavljao fizičke poslove kako bi zaradio nešto novca. Koliko je Večernji list saznao od mještana, mladić nije imao problema s ovisnostima.

Ozren M. bio je zaposlenik  u Hrvatskim autocestama, te je bio na tretmanu u lokalnom Centru za socijalnu skrb zbog čestih pijanih ispada. Njegovoj supruzi ovo je bio drugi brak, a navodno je iz prvog braka napustila troje djece zbog teških životnih okolnosti.

Kako je mladić izjavio, sustav je zakazao i natjerao ga da postane ubojica. Kriminalistička je istraga još uvijek u tijeku.

One comment

  1. Sustav je “zakazao” i kod njegovog oca. Zapravo sustav savršeno funkcionira jer njemu i tako ovakvi sitni slučajevi nisu bitni, eventualno ih koristi kako bi izazvao zgražanje i nepovjerenje među ljudima. Bitan je profit, a čovjek je potrošan. Ime sustava dovoljno govori ovdje

Odgovori