Varaždin dobio najjeftiniji javni gradski prijevoz u državi

Još jedan sveučilišni hrvatski grad dobio je javni gradski prijevoz k tomu još najjeftiniji u državi. Od 1. listopada, kroz Varaždin te prigradska naselja Črnec Biškupečki, Donji Kućan, Gojanec, Gornji Kućan, Hrašćica, Jalkovec, Kućan Marof, Poljana Biškupečka i Zbelava, počeli su prometovati ‘buseki’, odnosno vozila koja obavljaju funkciju gradskog i prigradskog prijevoza.  

Screenshot: HTV

Cijena karte za sve linije po jednoj vožnji iznosi uistinu popularnih 2.99 kuna, dok je cijena mjesečnog pokaza 170 kuna. Karte  se mogu kupiti u busevima te u turističkoj agenciji Galileo Travel u Mihanovićevoj ulici, a planira se i skoro uvođenje kartomata.

[VIJEST U BROJCI] Otkrijte koliko se ljudi dnevno preveze gradskim prijevozom u Hrvatskoj

Grad će javni gradski prijevoz sufinancirati s maksimalno 628.000 kuna godišnje, a vozni red za 5 linija, koje su sufinancirane i pod petogodišnjom koncesijom, možete naći na ovoj poveznici.

Na spomenutim linijama će prometovati šest ‘buseka’ kapaciteta od 16 do 23 sjedala. Inače treba reći da je već Varaždin imao javni gradski prijevoz, koji je ukinut pa evo na zahtjev građana ponovno pokrenut.

I to po neuobičajeno niskoj cijeni, za koju koncesionar tvrdi da je za njega održiva.

Odgovori