Vrgorac: Pretukao nastavnicu jer nije ‘srušila’ njegovu kćer

Nasilni roditelj (52) iz Ljubuškog pretukao je 41-godišnju nastavnicu u osnovnoj školi u Vrgorcu, jer nije njegovu kćer ‘srušila’ na godinu. Naime, ovaj nasilnik je silom htio upisati svoju kćer koja je upravo završila osmi razred, u ekonomsku školu, a shvativši da djevojčica nema dovoljno bodova, vratio se u osnovnu školu sa zahtjevom da se njegova kćer obori, kako bi dogodine skupila više bodova. Ravnatelj škole je odbio ovakvu mogućnost, a kako 52-godišnjak nije njega zatekao u školi, obrušio se na nastavnicu i njenog maloljetnog sina.

Otac (52) djevojčice koja je upravo završila osmi razred, pretukao je nastavnicu u osnovnoj školi u Vrgorcu, jer njegovu kćer nije ‘srušila’ na godinu. Nasilni je Ljubušak želio upisati kćer u ekonomsku školu, a kada je shvatio da ona nema dovoljno bodova za to, silom je htio da djevojčica padne razred, kako bi dogodine skupila više bodova. Takvu mogućnost odbio je Ivo Klinac, ravnatelj osnovne škole u Vrgorcu. Otac djevojčice se htio obračunati upravo s njim, no budući da ga nije zatekao u školi kada je došao, obrušio se na nastavnicu hrvatskog jezika.

Petina hrvatskih školaraca doživjela nasilje

U tom trenutku u školskoj biblioteci sa stradalom nastavnicom, 41-godišnjom samohranom majkom bila su i dva maloljetna sina. Siledžija je opalio nekoliko šamara nastavnici, nakon čega je jedan od sinova stao u obranu majke, poslije čega je ovaj ‘brižni’ otac i njega odgurnuo, piše tportal.hr.

Nasilnik je usput demolirao školsku zbornicu, a nastavnici i razrednici djevojčice i prije prijetio što je već prije dva tjedna prijavljeno policiji i socijalnoj službi. Nastavnici i njenim sinovima je pružena liječnička pomoć, a izgrednik je zadržan u policijskoj postaji u Vrgorcu.

Valja napomenuti da je pritvoreni roditelj – bivši policajac.

Odgovori