Savski student traži poštenjačinu koja je vratila novac zaboravljen na bankomatu

Da dobri i pošteni ljudi još uvijek postoje, svjedoči jučerašnja priča iz Studentskog doma Stjepan Radić, popularne Save. Nakon što je shvatio da je zaboravio novac na bankomatu, jedan se student, u nadi da je njegov novac ondje, obratio prodavačici na obližnjem kiosku. Ostao je oduševljen kada je saznao da je novac našla poštena osoba i ostavila ga upravo na kiosku, te je putem Facebooka odlučio potražiti ‘poštenjačinu’ koja je novac vratila, kako bi osobu mogao ‘počastiti kako spada’.

Screenshot: Facebook

– Danas dižem novce na bankomatu i dok sam dizao stigne mi poruka od prijatelja vezana za nekakav dogovor i ja se zadubim u poruke, zaboravim na bankomat, samo uzmem karticu i odem u menzu. 

Na izlazu iz menze skužim da nemam novce, oblije me hladan znoj, pređepam se, ali novcima ni traga. Razmislim malo i shvatim da se ne sjećam uopće da sam novce uzeo. Pogledam na mobilno bankarstvo – novci su podignuti… 

Ostane mi mala nada da je novce naša neka poštenjačina i da je napravila ono što bih ja napravio i ostavila novce u trgovini pored ako ih slučajno netko bude tražio.

‘Oprostite, je l’ netko možda ostavio x novaca kojim slučajem?’- pitam ja prodavačicu ne očekujući potvrdan odgovor.

 ‘Da’- smješkajući odgovori prodavačica.

 ‘:O ? Je l’ me zezate il’ ozbiljno?’ … 

Ugl, već sam se previše raspisao, lik car si i volim te, pitao sam prodavačicu kako izgledaš, al’ je rekla da ćeš napisati post na savskoj grupi pa ću te tako moć’ nać’, al’ koliko vidim nema nikakvog posta pa ga ja pišem da mi se javiš.
Drago mi je da ima takvih ljudi. Uljepšao si mi tjedan i obavezno se javi da te počastim kak’ spada 🙂 

Poanta priče: Novci su prolazni, budite ljudi, napisao je student na Facebooku.

Odgovori