Gimnazija Karlovac

Povijest Vizija Upisi Posebnosti Video Kontakti

“A svi smo rođeni pod istim Suncem i svi na njega imamo jednako pravo. Sjetite se toga i zapalite bar jednu svijeću za grad … za grad koji nestaje pod kišom mržnje. I pomolite se da netko čuje i našu riječ.”

Ove su riječi najbolji odraz ožiljka što ga je Domovinski rat ostavio na zidinama našeg grada, na svim građanima Karlovca, a ipak, najdublje na dušama mladih srednjoškolaca. Kolovoz ’95. donio je ”Oluju” a ona pak nezamijenjiv uvod u 230. obljetnicu Gimnazije.

Oslobođeni straha krenuli smo dalje, a u naš rad ponovno smo unijeli dobri stari entuzijazam. Sa zgrade naše škole izbrisani su ožiljci rata, a osim na obnovi eksterijera, neumorno se radilo na uređenju unutrašnjosti škole. Danas, 6 godina kasnije, škola ima novo ruho, hodnici su oživjeli, a sjećanja na rat danas su samo ružne uspomene. Mnogo je toga učinjeno, ali puno toga još uvijek čeka svoj red.

Što se tiče natjecanja, susreta i smotri, tu nikada nismo stali. Karlovački gimnazijalci neumorno nižu uspjehe u nizu izvannastavnih aktivnosti sa jezično-izražajnog i prirodoslovno-matematičkog područja, a zidine naše škole skrivaju i brojne talentirane športaše i športašice. Na školi djeluju i razne grupe i sekcije, kao npr. foto-sekcija, školski zbor, video-družina, novinarska grupa, a posebno smo ponosni i na ponovno pokrenuti školski časopis, Zoru.

Danas budući učenici karlovačke Gimnazije mogu birati između tri smjera; općeg, jezičnog i prirodoslovno – matematičkog. Naša zbornica broji 52 profesora, a na školi su zaposlena i 2 administrativna djelatnika te 6 članova pomoćnog osoblja.

Preko 760 učenika svakoga dana prolazi hodnicima naše karlovačke Gimnazije.

Saznajte više o viziji naše škole.

 Za upis u opći i jezični smjer boduju se ocjene iz hrvatskog jezika, matematike, stranog jezika, biologije, povijesti i geografije, a za upis u prirodoslovno-matematički smjer ocjene iz hrvatskog, matematike, stranog jezika, biologije, kemije i fizike.

Detalje u upisima pogledajte ovdje.

Gimnazija Karlovac utemeljena je prije 246 godina s ciljem obrazovanja i odgajanja građanske inteligencije. Uspješnost u ostvarivanju toga cilja dokazuju brojni znameniti učenici: Nikola Tesla, Stjepan Radić, Juraj Dobrila, Slavko Mihalić, Josip Vaništa, Georgij Paro…

Posebnosti:

Sloboda, odgovornost, ljubav, povjerenje i cjeloživotno učenje vrijednosti su koje ocrtavaju svojstven i osebujan identitet Gimnazije Karlovac, koja učenicima nudi rad u jednoj smjeni i brojne dodatne sadržaje. Organizirana je izborna nastava iz informatike, psihologije, filmske umjetnosti, geografije, povijesti, engleskog jezika s dopisivanjem te latinskog jezika, ali i raznovrsna fakultativna nastava (Deutsches Sprachdiplom (DSD), francuski jezik, španjolski jezik, talijanski jezik, filmska umjetnost, psihologija kreativnosti, nacrtna geometrija, fotografska radionica, likovne crtice, zbor AD LIBITUM, Debatni klub, Fotosekcija “Blic”, Glazbeni studio “8”, GLOBE program, Mladež Crvenog križa, Novinarsko-medijska sekcija, ŠSK “Olimpija 1908.” te, naravno, već i svjetski poznata Videodružina).

Buduće gimnazijalce očekuju i brojna stručna putovanja i ekskurzije (Vukovar, Varaždin, Pula, Zagreb, Zadar, Trogir, Šibenik, Split, Andautonija, Budimpešta, Venecija, Beč, Salzburg…

Adresa:

Rakovac 4, 47000 Karlovac

Tajništvo (tel./fax)

047/654-130

Ravnatelj

047/654-132

Pedagog

047/655-996

Računovodstvo

047/654-131

E-mail:

kontakt@gimnazija-karlovac.hr

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 2 Ocjena: 4.44
Kvaliteta nastave -
Opremljenost učionica -
Knjižnica -
Izvannastavne aktivnosti -
Dostupnost interneta -
Prostori za druženje -
Mogućnosti zapošljavanja -
Preporuka upisa -

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2015/2016 Glasova: 1 Ocjena: 4.44
2014/2015 Glasova: 1 Ocjena: 4.88
2013/2014 Glasova: 2 Ocjena: 4.44
2012/2013 Glasova: 15 Ocjena: 3.83

Profesori

Ime i prezime Predmet Ocjena
Vlatka Šavor Povijest i geografija 4
Tanja Brozović-Novosel Povijest i Hrvatski jezik 1.17
Ivana Huljev Kemija i biologija 3.83
Gordan Begler Geografija 5
Edita Erdeljac Fizika 1
Zrinka Tomašković matematika 4
Snježana Štranjgar Povijest 4.67
Blanka Kličarić Hrvatski jezik i književnost 5
Bojana Jovetić Matematika i informatika 3.5
Martina Pudina Engleski jezik/poljski jezik 3.5
Zoran Štefanac Glazbena umjetnost 4.83
Mojca Rapo-White Filozofija, logika i etika 2.17
Jasmina Silvaši Đumić Njemački jezik 3.92
Martina Vičić hrvatski jezik 5
Marina Ljubenko matematika 2.14
Mojca Rapo Filozofija, logika i etika 3.5
Anita Grabovac Kemija 1.33
Jelena Despot Engleski jezik 1.17
Snježana Srdić hrvatski jezik 2.17
Vera Glazer matematika 3
Zrinka Nekić Latinski jezik 2
Antun Milinković Biologija 5

Odgovori