Gimnazija Tituša Brezovačkog

Srednja škola: Gimnazija Tituša Brezovačkog

Lokacija:

Habdelićeva 1

O nama:

Na mjestu gdje se danas nalazi zgrada Gimnazije Tituša Brezovačkog više od 350 godina nalazile su se institucije u kojima su odgajane generacije hrvatskih intelektualaca. Poznati hrvatski pisac August Šenoa piše da je gotovo trećina hrvatske inteligencije izišla iz plemićkog konvikta koji se nalazio u ovoj zgradi. Povijest zgrade današnje gimnazije vrlo je interesantna, a izgled zgrade mijenjao se kao i stoljeća.

Bodovi:

61 (prošlogodišnji prag)

Smjerovi:

Opća gimnazija

Zašto upisati tu školu i njene posebnosti:

Nastava se odvija samo u jutarnjoj smjeni, profesori su odlični i pristupačni. Sportašima se olakšava nastava i odgovaraju po dogovoru. Škola organizira dane otvorene nastave u ožujku, terenska se nastava odvija početkom listopada, a izleti se organiziraju po želji učenika u slobodnim terminima. Postoji brojna dodatna i dopunska nastava, glazbena radionica i zbor, dramska, fotografska i novinarska grupa, filmska videoradionica, informatička radionica i još brojne druge radionice i grupe u kojima učenici dodatno uče i pokazuju svoj talent.

Škola omogućuje svojim učenicima odlazak na razmjenu u Dansku. Po generaciji se u Gimnaziju Tituša Brezovačkog upisuju četiri odjeljenja po 112 učenika.

Dostignuća:

Velika dostignuća na državnom natjecanju iz matematike, plivanja, badmintona. Na državnoj maturi 2010.god. dvoje učenika ove škole imali su najbolji rezultat u Hrvatskoj iz sociologije i francuskog jezika, a 2011.god. učenica je riješila 100% ispit iz matematike i bila prva na državnoj maturi.

Opremljenost škole:

Učionice uređuju sami učenici i svaka je opremljena projektorima, računalima i dodatnom opremom. Imaju posebne kabinete za kemiju, fiziku, glazbenu umjetnost i likovnu kulturu. Također je se u sklopu škole nalazi dvorana te unutarnja i vanjsko igralište.

Pripreme za državnu maturu:

Cijelu četvrtu godinu učenici imaju priliku pripremati se za državnu maturu. Profesori u dogovoru s učenicima svaki tjedan organiziraju dodatnu nastavu iz nekog predmeta za koji učenici pokažu najviše interesa.

Mogućnost upisa fakulteta:

Budući da se radi o općoj gimnaziji, učenici nakon maturiranja upisuju razne fakultete, no u većini slučajeva upadaju na svoj prvi izbor.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 1 Ocjena: 1.38
Kvaliteta nastave -
Opremljenost učionica -
Knjižnica -
Izvannastavne aktivnosti -
Dostupnost interneta -
Prostori za druženje -
Mogućnosti zapošljavanja -
Preporuka upisa -

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2013/2014 Glasova: 1 Ocjena: 1.38
2012/2013 Glasova: 2 Ocjena: 3.38

Profesori

Ime i prezime Predmet Ocjena
Nikolina Ivekovićka matematika 5
Susanne Homan Psihologija 2.5
Sandra Pifar Kain Kemija 3.58
Sonja Janeković Fizika 2.5
Mirjana Hrga Engleski jezik 1.5
Božica Šebek matematika 2.33
Vera Miljak Etika 2.83
Sandra Vukić Gjeldun Vukić Gjeldum hrvatski jezik 3.5
Andrija Komparak Povijest 5
Vesna Batovanja logika i sociologija 1.33
Lovorka Brčić Biologija 1.17
Mirjana Bauer Talijanski jezik 5
Ivana Hesheimer Fizika 1.61

2 komentara

  1. Treba zapošljavati mlađe profesore, uvažavati primjedbe učenika kad se žale na nešto i prestati s privilegijama za neke učenike. Vijeća roditelja i učenika trebaju početi raditi kako treba. Napraviti nešto s nastavnicama koje ne znaju raditi.

Odgovori