MIOŠ Karlovac

Povijest O nama Upisi Obrazovna područja i smjerovi Zanimanja i nastavni programi Izborni predmeti, izvannastavne aktivnosti i slobodne aktivnosti Kontakti

Početak školovanja obrtnika u Karlovcu je bio davne 1887. godine. MIOŠ je nasljednica prve obrtničke škole koja je tijekom godina mijenjala svoj naziv i lokaciju. Škola je kroz godine uvodila različite programe obrazovanja usmjerene na obrtnička i industrijska zanimanja.

MIOŠ je škola srednje veličine u kojoj je zaposleno preko 50 nastavnika, a pohađa ju oko 440 učenika u trogodišnjim i četverogodišnjim programima.

Nakon završenog trogodišnjeg programa učenici polažu završni i pomoćnički ispit koji im omogućuje rad u struci i otvaranje vlastitog obrta. Većina je naših zanimanja deficitarna, pa je i mogućnost zaposlenja velika.

Nakon završenog četverogodišnjeg programa i položenog završnog ispita, učenici stječu kvalifikaciju te se mogu zaposliti. Ujedno, učenici koji polože državnu maturu (95% naših učenika prijavi i uspješno položi), mogu nastaviti daljnje obrazovanje na veleučilištima ili sveučilištima u Republici Hrvatskoj.

Zaposlenici naše škole su profesionalci, svi predmeti su stručno zastupljeni, a profesori i inžinjeri, nastavnici općih i strukovnih predmeta, daju sve od sebe kako bi motivirali učenike da ostvare svoj puni potencijal u struci.

Naš moto je: U ugodnom i uređenom okruženju pružiti učenicima znanje i vještine potrebne za svijet rada ili daljnje obrazovanje.

Škola se nalazi u samom centru grada, u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora.

Ponosimo se brojnim nagradama osvojenim na natjecanjima učenika u znanju i vještinama.

Od 2009. godine sudjelujemo u LLP aktivnostima, projektima za cjeloživotno obrazovanje Europske unije. Unutar tih projekata koje financira EU, oko 50 naših učenika i profesora bilo je u različitim državama EU na stručnoj praksi i usavršavanju u struci. Od ove godine smo ujedno i domaćini učenicima i profesorima iz EU, koji kod nas dolaze s ciljem da steknu nova znanja u struci. Tim aktivnostima otvaramo učenicima vrata Europe, učimo kako drugi rade, širimo svoje horizonte, upoznajemo druge kulture, stječemo nove prijatelje, nova iskustva i postajemo bolji i tolerantniji ljudi.

Opis škole i vrsta obrazovanja koje se stječe završetkom škole

Osnovna djelatnost Škole obuhvaća odgoj i obrazovanje mladeži, uključujući i učenike s teškoćama u razvoju i obrazovanje odraslih za stjecanje srednje stručne spreme, niže stručne spreme, prekvalifikaciju, osposobljavanje i usavršavanje.

Obrazovna područja:

graditeljstvo, prehrana, veterina i poljoprivreda i osobne usluge

Smjerovi:

četverogodišnji programi:

  • građevinski tehničar i arhitektonski tehničar

trogodišnji programi:

  • rukovoditelj
    samohodnim građevinskim strojevima, keramičar-oblogač, monter suhe
    gradnje; JMO program: zidar, soboslikar-ličilac, autolakirer, fotograf,
    pekar, mesar, frizer, kozmetičar, pediker; TES program: pomoćni pekar,
    pom. cvjećar, pom. podopolagač keramičkih pločica

Izborni predmeti, izvannastavne aktivnosti i slobodne aktivnosti

PROJEKTI MOBILNOSTI-projekti za cjeloživotno učenje, Mješovita industrijsko-obrtnička škola je već duži niz godina uključena u programe Agencije za mobilnost i programe EU, programi: COMENIUS( namijenjen učenicima i profesorima i nenestavnom osoblju u općeobrazovnom području rada i LEONARDO ( namijenjen učenicima i profesorima u strukovnom obrazovanju)

SPORTSKE SEKCIJE školski športski klub „Zanatlija“ u okviru kojeg se organiziraju natjecanja iz sljedećih disciplina: nogomet, šah, atletika;

EKSKURZIJE stručne posjete tijekom cijele godine,

IZLETI na kraju svake godine za sve razrede;

UČENIČKA ZADRUGA koju čini sedam sekcija: soboslikarsko-ličilačka, keramičarsko-oblagačka, pekarska, mesarska, frizerska, cvjećarska

Posebnosti škole

Sudjelovanje u projektima mobilnosti EU u sklopu kojih učenici imaju mogućnosti putovanja, razmjene iskustava i obavljanja stručne prakse u zemljama EU

ADRESA: Domobranska 2, Karlovac

RAVNATELJ: Snježana Erdeljac, dipl. ing. prehrambene tehnologije – 047/ 600-854

TAJNIŠTVO: Slavica Rade, upravni pravnik – 047/ 615-578

RAČUNOVODSTVO: Ana Suhin, mag.oec. – 091 575 0098

PSIHOLOG: Ana Krtić, profesor psihologije – 047/ 600-858

PEDAGOG: Tajana Umnik Stojić, magistra školske pedagogije – 047/600-858

ZBORNICA: 047/600-857,

fax: 047/ 600-853

mail: ured@ss-mios-ka.skole.hr

racunovodstvo@ss-mios-ka.skole.hr

OIB 68371339805

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 1 Ocjena: 3
Kvaliteta nastave 3
Opremljenost učionica 3
Knjižnica 4
Izvannastavne aktivnosti 2
Dostupnost interneta 3
Prostori za druženje 4
Mogućnosti zapošljavanja 2
Preporuka upisa 3

Odgovori