Obrtnička škola Split

Srednja škola: Obrtnička škola Split

Bodovi:

Smjerovi:

četverogodišnje trajanje 

-kozmetičar

-odjevni tehničar

-tehničar za očnu optiku

trogodišnje trajanje :

-fotograf JMO

frizer JMO

galanterist JMO

krojač JMO

pediker JMO

Zašto upisati tu školu:

Ova zgrada bogate školske tradicije nosi i kulturološki pečat. U njoj ie održan Prvi međunarodni kongres za starokršćansku arheologiju, kojega ie organizirao i vodio don Frane Bulić. Spomen ploča na pročelju zgrade podignuta je u čast povjesničara i političara Natka Nodila, koji ie bio đak i profesor Klasične gimnazije.

Dostiguća:

Učionice/Igrališta-Dvorane:

Škola posjeduje deset učionica za odvijanje nastavnog procesa i deset praktikuma specijaliziranih za izvođenje vježbi za pojedine profile obrazovanja. U prizemlju zgrade smješteni su frizerski, kemijsko-kozmetološki i pedikerski praktikumi, te praktikumi za primijenjenu kozmetiku. Na prvom katu školske zgrade nalazi se kabinet za naočalnu optiku i obućarsko-galanterijski praktikum. Na drugom katu djeluju fotolaboratorij i informatički kabinet. Škola posjeduje i školsku knjižnicu u prizemlju zgrade. U sastavu škole su dva praktikuma za krojače i odjevne tehničare na Mertojaku. U školi se obrazuje oko 870 učenika i u njoj radi oko 85 djelatnika.

Posebnosti:

Obrtnička škola – Split djeluje u kamenoj zgradi izgrađenoj početkom druge polovice XIX stoljeća u maniri kvalitetne gradske arhitekture. Iako se nalazi izvan spomeničke cjeline povijesne jezgre Splita ( stotinjak metara od zidina Dioklecijanove palače ), zbog svojih arhitektonskih vrijednosti i stoljetne školske tradicije, zgrada ie zaštićeni spomenik kulture.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 0 Ocjena: -
Kvaliteta nastave -
Opremljenost učionica -
Knjižnica -
Izvannastavne aktivnosti -
Dostupnost interneta -
Prostori za druženje -
Mogućnosti zapošljavanja -
Preporuka upisa -

Odgovori