OBRTNIČKO-INDUSTRIJSKA ŠKOLA U IMOTSKOM

Smjerovi Projekti Kontakti

Frizer

Prodavač

Vozač motornog vozila

Automehaniča

Instalater grijanja i klimatizacije

Plinoinstalater

Autoelektričar

Elektroinstalater

Elektromehaničar

Konobar

Kuhar

 NET u školi

Projekt “Net u školi” je zamišljen kao niz aktivnosti usmjeren bržoj internetizaciji škola, osiguranju besplatnog pristupa internetu za škole, nastavnike i učenike, te informatičkom obrazovanju nastavnika i učenika.

Ovaj je projekt zamišljen kao nastavak rada na internetizaciji hrvatskog školstva koje je počelo Ministarstva prosvjete i špo

rta a 2001. godine uključio se i T-Hrvatski Telekom. Pod nazivom “Net u školi” započeo je 2003.godine.

Cilj projekta jest unaprijediti proces učenja korištenjem interneta u nastavi i istraživanju učenika iz vlastitog doma te postaviti temelje novoj kulturi učenja koja se bazira na otvorenosti k novim spoznajama, novim medijima i tehnologijama. Svrha je projekta od samih početaka bila i osigurati mladima u Hrvatskoj uvjete za učenje kakve imaju njihovi vršnjaci u Europi i svijetu.

U sve hrvatske škole uveden je ISDN priključak, donirano je 1750 računala, omogućeno je svim školama 10 sati svakodnevnog besplatnog pristupa internetu tijekom cijele godine i darovano učenicima 100 milijuna minuta besplatnog pristupa internetu izvan škola tijekom cijele školske godine. Akcija je pokrenuta s ciljem informatičkog obrazovanja nastavnika i učenika te stalnog i besplatnog pristupa informacijama koje internet nudi za sve učenike i nastavnike Hrvatske.

Projekt “Net u školi” se nastavlja kako bi mladima u Hrvatskoj omogućio da se u što većoj mjeri uključe u globalno informacijsko društvo te da im internet postane svakodnevno mjesto učenja, susreta i zabave.

100 milijuna besplatnih minuta

Učenicima osnovnih i srednjih škola je na raspolaganju 100 milijuna potpuno besplatnih minuta pristupa internetu za surfanje iz vlastitog doma kao poticaj boljem korištenju interneta u obrazovanju. Za učenike koji su korisnici MAXadsl usluge škole imaju na raspolaganju do 3 milijuna MAXadsl paketa prometa od po 256 MB koje im mogu podijeliti.

Svaka škola dobiva iznos besplatnih minuta, odnosno, paketa prometa razmjeran broju učenika, pa sukladno tome škole s većim brojem učenika primaju i veću donaciju.

Na ovim se stranicama mogu pronaći sve potrebne informacije i obrasci, kako za nastavnike za raspodjelu besplatnih minuta učenicima, tako i za djecu i roditelje za dobivanje i korištenje besplatnih minuta.

10 besplatnih sati za škole svaki dan

Svaka osnovna i srednja škola u Republici Hrvatskoj u sklopu projekta “Net u školi” ima mogućnost da se putem ISDN priključka instaliranog na adresi škole svakog dana (i vikendom) spoji besplatno na internet deset punih sati.

Osim toga, osnovne škole imaju mogućnost raspodijeliti dobivene besplatne sate na svoje područne odjele s IDSN priključkom.

Za škole koje se nalaze na području dostupnosti T-Comove ADSL usluge omogućeno je korištenje VPN ADSL-a putem koje će se škole moći na internet spajati neprekidno, 24 sata, sedam dana u tjednu. Uključenjem VPN ADSL usluge, škola gubi pravo na donaciju 10 besplatnih sati interneta putem ISDN linije.

Besplatni web prostor i adrese e-pošte za škole

U sklopu projekta “Net u školi” nudi se školama na besplatno korištenje diskovni prostor za školske web stranice, koje je moguće iskoristiti za objavu vijesti iz škole, predstavljanje djelatnika i učenika, prezentaciju školskih aktivnosti itd. Nadalje, svaka škola posjeduje i jednu adresu e-pošte.

Detaljne informacije o projektu pronađite na stranici Net u školi i pišite na adresu netuskoli@t.ht.hr.

Ravnatelj: Momir Karin, prof.

tel. 021- 842-333

E-mail: momir.karin@skole.hr

Tajnik: Ivan Žužul, dipl.jur.

tel. 021- 842-333

Pedagoginja, zamjenica ravnatelja: Ivanka Gudelj, prof.

tel:021-842-333

fax:021-841-128 021/ 670-055

E-mail: ivanka.gudelj@skole.hr

Voditelj radionica: Nedilljko Biočić, prof.

tel./fax: 021- 670-055

Obrazovanje odraslih: Ivanka Peša, ing.

tel./fax: 021- 670-055

E-mail: ured@ss-obrtnicka-industrijska-imotski.skole.hr

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 1 Ocjena: 1
Kvaliteta nastave 1
Opremljenost učionica 1
Knjižnica 1
Izvannastavne aktivnosti 1
Dostupnost interneta 1
Prostori za druženje 1
Mogućnosti zapošljavanja 1
Preporuka upisa 1

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2015/2016 Glasova: 1 Ocjena: 3

Odgovori