Škola likovnih umjetnosti Split

Srednja škola: Škola likovnih umjetnosti Split

Bodovi:

Smjerovi:

Grafički dizajner

Kiparski dizajner

Fotografski dizajner

Slikarski dizajner

Industrijski dizajner

Dizajner odjeće

Zašto upisati tu školu

Nakon završene škole mladi dizajneri mogu u tvrtkama kreirati proizvode, oblikovati vizualnu prepoznatljivost, raditi na poslovima promidbe i reklame, uredivati interijere. Mogu otvarati vlastite dizajnerske radionice i proizvoditi dizajnerska rješenja ili gotove proizvode. Mogu pokušati u svom ateljeu i umjetnicki se izraziti.

Nakon završene škole otvorena im je i mogucnost nastavka školovanja na Akademiji likovnih umjetnosti, Akademiji dramskih umjetnosti, Grafičkom fakultetu, Filozofskom fakultetu, Arhitetonskom fakultetu, Tekstilno-tehnološkom fakultetu i dr.

I kad otiđu, škola sa svojim bivšim učencima ostaje u prijateljstvu. A za prijateljstvo je potrebno vrijeme. U tom vremenu potrebno je pobjediti i izgubiti, istrpjeti, smijati se, pronaći najbolje moguće puteve za vlastito umjetničko potvrđivanje. Kad nas to vrijeme u kojem smo se razumjeli i ohrabrili spoji, ta veza je nešto najljepše što nam se dogodilo.

Dostignuća:

Na 5. smotri Turističke kulture 2012. godine  škola se našla među nagrađenima  predstavivši se dokumentarnim filmom o Vidu Morpurgu (knjižaru, izdavaču, političaru  i poduzetniku). Autor filma je naš bivši učenik Kaja Raca Rošin.

Učionice/Igrališta-Dvorane:

Posebnosti:

Ova škola bilježi punih 100 godina tradicije u odgoju i obrazovanju mladeži u likovnim znanjima i vještinama. Pod raznim imenima, na raznim adresama, kroz desetljeća prirodnih ili prisilnih promjena, kontinuitet ove ustanove održavao je snažni duh izvorne likovnosti ovog podneblja.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 1 Ocjena: 4.75
Kvaliteta nastave -
Opremljenost učionica -
Knjižnica -
Izvannastavne aktivnosti -
Dostupnost interneta -
Prostori za druženje -
Mogućnosti zapošljavanja -
Preporuka upisa -

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2013/2014 Glasova: 1 Ocjena: 4.75
2012/2013 Glasova: 3 Ocjena: 2.88

Odgovori