SREDNJA ŠKOLA DALJ

Povijest Smjerovi Učenička zadrua Dalya Film o školi Kontakt

Smjerovi

Ekonomija

Poljoprivreda

U Srednjoj školi Dalj već dva desetljeća generacije učenika stječu znanja potrebna za ekonomska i poljoprivredna zanimanja. To su ekonomist, poljoprivredni tehničar opći i agroturistički tehničar…
Srednja škola Dalj izdvaja se od drugih škola po nekoliko značajnih elemenata. Osim što predstavlja jedinu seosku srednju školu na području istočne Hrvatske, ona je i jedna od malobrojnih koja ima svoju učeničku zadrugu. Djeluje pod nazivom Dalya, a ime dolazi od drevnog naziva mjesta Dalj.

Zadruga Dalya organizirana je u devet sekcija:

  • Plastenik jagoda

  • Povrtnjak

  • Rasadnik

  • Voćarstvo

  • Vinski podrum

  • Pčelarstvo

  • Kuharstvo

  • Marketing i
    Knjigovodstvo, odnosno računovodstvo.

Prvi uspjesi uslijedili su nakon 30.000 eura vrijedne donacije Vlade Kraljevine Norveške – plastenik s tehnologijom za vertikalni uzgoj jagoda koji je omogućio daljnji razvoj zadruge.

Zadruga djeluje od 2007. godine i učenicima nije obvezna aktivnost, no značajan dio je odabire, kako zbog stjecanja praktičnih znanja i simuliranja rada u realnom okruženju, tako i zbog mogućnosti simbolične novčane naknade.

Svake godine u svakoj pojedinačnoj sekciji jedan se učenik bira za direktora, uz mentorstvo jednog profesora. Na ovaj način stječu se radne navike i stvara dobar temelj za zaposlenje po završetku školovanja.

Članovi zadruge svoje proizvode predstavljaju na sajmovima u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, te sudjeluju na brojnim natjecanjima. Redovni su sudionici Eko etno sajma u Zagrebu i Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, a dobitnici su i nagrade za Najproizvod 2009. godine. Pula.

Ključni proizvod učeničke zadruge je suvenir Daljski idol, autohtoni predstavnik daljske baštine – prikaz arheološkog artefakta s bjelobrdsko-daljskog područja, kao i daljska jagoda i vino od jagode koji su također značajni brendovi učeničke zadruge.

Adresa: Braće Radića 7, 31226 Dalj
Tel./fax: 031590290
e-mail: ured@ss-dalj.skole.hr
Tajnica: Radmila Oreščanin
Ravnatelj: Rajko Lukić, prof.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 0 Ocjena: -
Kvaliteta nastave -
Opremljenost učionica -
Knjižnica -
Izvannastavne aktivnosti -
Dostupnost interneta -
Prostori za druženje -
Mogućnosti zapošljavanja -
Preporuka upisa -

Odgovori