Turističko-ugostiteljska škola Split

Srednja škola: Trgovačko-ugostiteljska škola Split

Bodovi:

Smjerovi:

– hotelijersko- turistički tehničar (trajanje 4 godine)

– turističko – hotelijerski komercijalist (trajanje 4 godine)

– konobar (trajanje 3 godine )

– kuhar (trajanje 3 godine)

– pomoćni kuhar (trajanje 3 godine)

– pomoćni konobar (trajanje 3 godine)

Zašto upisati tu školu:

Osigurana vertikalna prohodnost u obrazovanju, gdje npr. završeni konobar, kuhar ili slastičar imaju mogućnost kroz obrazovanje odraslih završiti jedno od danih zanimanja iz četverogodišnjeg obrazovanja ili se usavršiti u struci. Učenici sa završenim četverogodišnjim zanimanjem najčešće nastavljaju visokoškolsko obrazovanje i to na ekonomskom, pravnom, hotelijersko-turističkom i filozofskom (strani jezici) fakultetu.

Dostignuća:

Učionice/Igrališta-Dvorane:

U turističko – ugostiteljskoj školi nastava se odvija u učionicama (9 učionica) , specijaliziranim učionicama (učionice za strane jezike, daktilografiju i računalstvo) i u specijaliziranim kabinetima koje koriste učenici svih zanimanja. Za nastavu ugostiteljskog posluživanja postoje 2 kabineta suvremeno opremljena. Uz njih se nalaze 2 prostorije za presvlačenje i 2 kupaonice. Za nastavu kuharstva postoje dvije suvremeno opremljene kuhinje sa prostorom za teoretsku nastavu. I ovi prostori imaju 2 prostorije za presvlačenje i 2 kupaonice.

Za nastavu tjelesnog odgoja koristi se dvorana i trim kabinet. Nastava je u sklopu rasporeda sati pa učenici ne moraju dolaziti u suprotnu smjenu. Uz školsku zgradu nalaze se i dva igrališta na kojima se za lijepog vremena održava nastava tjelesnog odgoja.

Za kvalitetno izvođenje ostalih nastavnih sati koriste se audiovizualna sredstva: grafoskop, epidijaskopi, radio kasetofoni, televizori, kompjutori i sl. Praktična nastava obavlja se u turističkim agencijama, hotelima, restoranima, kavanama i sl.

Posebnosti:

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 0 Ocjena: -
Kvaliteta nastave -
Opremljenost učionica -
Knjižnica -
Izvannastavne aktivnosti -
Dostupnost interneta -
Prostori za druženje -
Mogućnosti zapošljavanja -
Preporuka upisa -

Odgovori