Pretraga

Danas je zlatni olimpijac, a pred par godina morao moliti Bandića stipendiju

A- A+

Da su vladajući izrazito neosjetljivi kada su u pitanju stipendije i njihova pravovremena isplata, čisti je primjer i naš zlatni olimpijac Josip Glasnović. Pred tri godine javno je, putem Facebooka, morao upozoriti zagrebačkog gradonačelnika kako stipendije Grada Zagreba dva mjeseca nisu isplaćene. Stipendije koje su njemu i njegovu bratu olimpijcu bile jedini prihod i mogućnost za nastavak uspješne sportske karijere.

Josip Glasnović, Facebook

Josip Glasnović jučer je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio zlatnu medalju. On i njegov brat Anton članovi su Hrvatske streljačke reprezentacije, a kategorizirani su kao sportaši Hrvatske I. kategorije. Uspješni su bili i na Olimpijskim igrama u Pekingu i Londonu. Rezultat je to napornog treninga i rada, ali vladajući to, izgleda ne cijene što dokazuje i njegova Facebook objava iz 2013. godine. Kako je njemu i bratu jedini prihod stipendija grada Zagreba, a dva mjeseca jednostavno nije isplaćena, bio je primoran na to upozoriti Milana Bandića i to putem njegova službenog Facebook profila.

Izdvojeni članak

Priča o tri studentice koje kampiraju pred MZOS-om sve dok im ministar Šustar ne da odgovore

– Brat Anton i ja nezaposlene smo osobe i kao takvi evidentirani smo na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, te kako su nam troškovi treniranja iznimno visoki, svaka mukotrpno donirana kuna nama je iznimno važna za daljnje treniranje i sam život jer su time ugroženi naši daljnji uspjesi i plasman hrvatskog streljaštva u Europskim i Svjetskim natjecanjima, piše Glasnović.

Primjeri poput ovoga u Hrvatskoj su nažalost prečesti. Podsjetimo samo da su studentice nekoliko dana spavale u šatoru ispred Ministarstva upravo zbog neisplata stipendija od koje mnogi studenti preživljavaju te kako je Ministarstvo branitelja tek prošli tjedan krenulo isplaćivati stipendije za akademsku godinu koja je prošla pred gotovo mjesec dana. Postavlja se stoga pitanje kada će vladajući konačno shvatiti da je par kuna stipendije isplaćene na vrijeme dovoljno kako bi jedna mlada osoba ispunila ogroman potencijal kojeg ima.