Pretraga

Đir po Savi: Budući da nemaju ispite, studenti su jako opušteni u domu Stjepan Radić

A- A+

Trećeg dana Europskih sveučilišnih igara napravili smo krug po studentskom kompleksu Stjepan Radić, unutar kojeg je najveća koncentracija sportaša. Tri menze su u pogonu, terasa kafića odmah do njih gotovo je puna, a mjesta na kojima je otvoren wi-fi, također privlače dosta ‘posjetitelja’.  Na popularnoj Savi je instalirana je i mobilna konstrukcija na kojoj će biti izvedena predstava Kaleidoskop.



Nemili događaji iz Nice na Igrama obilježeni minutom šutnje

– Vijest o terorističkom napadu u Nici osobito nas je pogodila kao organizatore igara na kojima se natječu i brojni studenti iz Francuske. U znak solidarnosti sa svim žrtvama i poštovanja prema našim kolegama koji su u ovome trenutku na Igrama, tijekom današnjega dana sva su prva sportska natjecanja na svim borilištima, započela minutom šutnje. Studentski sport nije opterećen mržnjom, diskriminacijom i rasizmom, već je usmjeren na sportsko nadmetanje prožeto iskonskim vrijednostima sporta i Olimpijske povelje. Organizacija Europskih sveučilišnih igara, osuđuje ovaj teroristički čin te izražava iskrenu sućut svim obiteljima žrtava, svim Francuzima i predstavnicima francuskih sveučilišta na Igrama, stoji u priopćenju organizatora povodom masovnih stradanja u Nici.

Obzirom da su teniski tereni u neposrednoj blizini kompleksa Stjepan Radić, mečevi su vrlo dobro posjećeni, o čemu svjedoče i fotografije tribina.

Pogledali smo potom i košarkaški derbi dana u Draženovom domu. Studenti Sveučilišta u Splitu su do sada imali dvije pobjede kao i predstavnici Vytautas Magnus Universitya iz Litve. No, u današnjem međusobnom ogledu, besprijekorni Litavci su svladali Splićane 87-61 te obzirom na ovu, ali i prethodne dvije predstave, zasigurno istaknuli kandidaturu za osvajanje naslova.

Podsjećamo, ulaz za sva natjecanja je besplatan pa ako imate svoje favorite ili uživate u pojedinim sportovima, slobodno se možete zaputiti na neko od borilišta u Zagrebu ili Rijeci.

Sve opisane detalje pogledajte u galeriji fotografija.

Pročitajte i ostale vijesti vezane za Europske sveučilišne igre:

Hrvatska skupila već 7 zlata na Europskim sveučilišnim igrama

Košarkašice Sveučilišta u Zagrebu idu po medalju na Europskim sveučilišnim igrama

Događaji koje ne smijete propustiti na Europskoj univerzijadi u Zagrebu i Rijeci

[FOTO+VIDEO] Spektakularnim programom otvorene Europske sveučilišne igre