Pretraga

Dubrovčanka Ana Konjuh(14) šokirala teniski svijet

A- A+


Izdvojeni članak

Najbolji teniski mečevi svih vremena

Mlada je Dubrovčanka Ana Konjuh u godinu dana s 860. mjesta na juniorskoj WTA listi stigla do broja četiri. Nanizavši čak 12 pobjeda u samo 13 dana osvojila je Orange Bowl i turnir u Bradentonu prije toga, te time postala prva igračica koja je s 14 godina uzela dva turnira iz skupine najprestižnijih.

Sa samo 14 godina, Dubrovčanka Ana Konjuh osvojila je u 13 dana dva prestižna juniorska turnira Orange Bowl i Branadenton, te se popela na četvrto mjesto juniorske WTA ljestvice.

Oduševljen njenim nastupima, Goran Ivanišević je izjavio da se čudo mora dogoditi da ona jednog dana ne uđe u seniorskih top 10.

– Super se osjećam. Malo sam umorna od ovolikog broja mečeva ali jaka sam u glavi i imam puno samopouzdanja. Pobjedu bih posvetila svima koji su me podržavali i sestri koja je bila bolesna. Ovo sam za nju napravila, izjavila je senzacionalna Ana za dubrovniktv.net

Zanimljivo da mlada tenisačica nije ni trebala ići na američku turneju, ali je njen otac Mario odlučio da ipak odu, ne bi li Ana okončala sezonu među najboljih deset.

– Da budem iskren nisam se nadao ovolikom uspjehu. Ovo je uspjeh dubrovačkog, hrvatskog tenisa ali i naše obitelji. Ovo je Božje djelo. Drugačije to ne mogu objasniti, izjavio je Anin otac.

Richard Evans, cijenjeni teniski analitičar Fox sportsa svoju kolumnu posvetio je Ani, te 17-godišnjem srpskom tenisaču Laslu Djereu, koji je osvojio Orange Bowl u muškoj kategoriji.

Djerea je usporedio s Đokovićem, dok je Anu ipak proglasio zvijezdom vikenda. Također je primjetio da su Anine skraćene lopte i beckhand slice dostojni seniorske konkurencije. Sa samo 14 godina, osvojila je svoj 18. turnir napomenuo je Evans također.