Pretraga

Fotografija mladog srpskog i hrvatskog košarkaša za primjer cijeloj regiji

A- A+

Pravu lekciju sportskog, kulturnog i tolerantnog ponašanja pružili su košarkaši Hrvatske i Srbije, koji su se ogledali na Svjetskom prvenstvo u košarci za srednje škole u Poreču. 

Izvor fotografije Facebook/ autor: Josip Šebalj

U borbi za plasmane od 5. do 8. mjesta, učenici III. gimnazije iz Zagreba te njihove kolege iz Novog Sada, odigrali su dramatičnu utakmicu, u kojoj su gosti slavili 65:62. I to nesretnom tricom u posljednjim sekundama, koja je posjetila na neprežaljene ubačaje Saše Đorđevića ili Dušana Kecmana.  

Izdvojeni članak

[FOTO] Zagrebačke košarkašice razmontirale Rumunjke i obranile titulu europskih prvakinja

Ipak, uz uzbudljivu utakmicu u kojoj su se hrvatski predstavnici imali minus od 12 koševa u trećoj četvrtini, ono što svakako valja istaknuti je fair play, koji unatoč važnoj utakmici ljutih rivala i neizvjesnom rezultatu, nije bio upitan. 

Najbolje ga oslikava priložena fotografija. Inače Svjetsko prvenstvo u košarci za srednje škole došlo je do finala u obje konkurencije te će se danas saznati pobjednici. U muškom finalu ogledat će se Turska i Francuska, dok se za zlato u kategoriji učenica bore Grčka i Srbija.

Na kraju pogledajte i nesretnu tricu, kojom su učenici iz Srbije, prošli u borbu za peto mjesto, dok se hrvatski predstavnici s Dancima bore za sedmo!