Pretraga

Gimnastičarke uslikale selfie koji će ući u povijest Olimpijskih igara

A- A+

Naizgled običan selfie uslikale su dvije gimnastičarke na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Na fotografiji obje poziraju nasmijana lica, no pozadina fotografije ima puno veće značenje od njihovih nasmiješenih lica– jedan od sportašica dolazi iz Sjeverne, a druga Južne Koreje.

Screenshot: YouTube; Rio Olympics

Možda izgleda kao običan selfie, ali fotografija koju je na svom Twitter profilu podijelio urednik SAD-ovog izdanja Guardiana ima mnogo snažnije značenje, piše Huffington Post. Lee Eun Ju gimnastičarka je iz Južne Koreje, a njena rivalka Hong Un Jong iz Sjeverne. Žive na istom poluotoku, ali u potpuno različitim režimima, a granice njihovih država čini zid koji čuva naoružana vojska. 

Unatoč tomu, pripremajući se za natjecanje ove su dvije djevojke veselo čavrljale, pokazujući da ponekada zaista nije bitno odakle dolazite, niti u kakvim su odnosima vaše zemlje. Odličan način za promicanje ideje mira kakvog promoviraju i ove Igre.

Mnogi su već usporedili ovu fotografiju s onom iz 1968. godine, kada su olimpijci afro-američkog podrijetla, Tommie Smith i John Carlos na svečanoj ceremoniji dodjele medalja podigla ruke u znak protesta za prava afro-amerikanaca.

Wikipedia.org