Pretraga

Juniori Futsal Dinama osvojili međunarodni turnir: U finalu bolji od vršnjaka iz Italije

A- A+

Futsal Dinamo prošlu je nedjelju u SD Martinovka organizirao međunarodni turnir na kojem su nastupile mlade nade ovog zagrebačkog malonogometnog kluba. Snage su odmjerili klubovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije te Slovenije. Mladi Dinamovci bili su najbolji u juniorskoj kategoriji, dok su naslov prvaka kadeta osvojili igrači kluba Aurelia iz Vinkovaca.

foto: Futsal Dinamo

Juniori Futsal Dinama u finalu su pobijedili talijanski Giorgione. Završnica međunarodnog turnira bila je neizvjesna do samog kraja.

Izdvojeni članak

Futsal Dinamo poziva na otvoreni trening za mlađe kategorije

Dinamo izjednačio u posljednjoj minuti

Prvi je dio prošao bez izrazitih prigoda, a Talijani su poveli pet minuta prije kraja utakmice preko Bryana Lime. U tim se trenucima činilo se kako će Talijani osvojiti naslov, ali Dinamov pritisak urodio je plodom u zadnjoj minuti, kada je pogodak za izjednačenje i penale zabio sjajni Danijel Dekanić

Svi izvođači bili su precizni, sve do trećeg talijanskog, kojem je udarac obranio uz Dekanića najbolji igrač utakmice Tomislav Hercigonja i Dinamu donio jaki međunarodni trofej.

– Jako sam sretan što smo pobijedili. Utakmica je bila vrlo gusta, bitno je da smo uspjeli u zadnjim minutama zabiti gol. Penali su lutrija. Svi naši dečki su zabili, a ja sam jedan uspio obraniti i došli smo do pobjede, rekao je vratar Hercigonja.

Izdvojeni članak

Futsal Dinamo ovo ljeto pojačala čak četiri studenta VERN-a

Kadeti iz Vinkovaca rasturili Zagrepčane, a u finalu bolji od Slovenaca

Dok su juniori pokazali kvalitetnu igru, njihove mlađe kolege u nedjelju se nisu uspjeli nositi sa svojim protivnicima. Nakon dva uvjerljiva poraza zauzeli su posljednje mjesto. Međutim, u kategoriji kadeta vrhunsku igru ponudili su igrači vinkovačkog kluba Aurelia.

Nakon 8:0 pobjede protiv Futsal Dinama, mladi Vinkovčani u finalu su odigrali odličnu utakmicu protiv slovenske Gorice.

U uzbudljivom finalu s čak osam golova Aurelia je na kraju uspjela pobijediti s 5:3, nakon što je Luka Kulovnjak u posljednjoj minuti susreta potvrdio naslov prvaka.