Pretraga

Nakon prave drame mlade hrvatske rukometašice izborile četvrtfinale svjetskog prvenstva!

A- A+

Na lijepe rukometne vijesti naviknule su nas uglavnom muške reprezentacije, a iz Rusije ovoga puta stiže jedna u kojoj su glavne akterice juniorke Hrvatske. Naime, one su sinoć u dvoboju protiv Mađarica pobijedile 26-25 te izborile četvrtfinale Svjetskog prvenstva do 20 godina. Tamo će se odmah večeras protiv Rumunjki boriti za prolazak među četiri najbolje na Globusu. Svoje viđenje susreta osmine finala, kao i očekivanja od četvrtfinalnog ogleda, dala nam je jedna od vanjskih igračica Andrea Pavković, inače članica ŽRK Dugo Selo.

Na krilima nevjerojatne Stelle Posavec, koja je u 11 šuteva protiv Mađarske, zabila isto toliko golova, hrvatske rukometne reprezentativke su se plasirale u četvrtfinale Svjetskog rukometnog prvenstva za natjecateljice do 20 godina. Sada ih u četvrtfinalu čeka Rumunjska, koja je s jedne strane bila prvak svijeta u Makedoniji prije dvije godine, ali je s druge strane u utakmici osmine finala protiv objektivno puno slabijeg Japana, uspjela proći tek s golom viška.

Izdvojeni članak

[Top sportaš] 17-godišnji riječki rukometaš iz malene Kozale prešao u gigantski PSG

Utakmica neizvjesna od početka do kraja

– Utakmicu s Mađarskom smo loše otvorile. Nismo imale gustu i agresivnu obranu i to nas je odmah u startu dovodilo u probleme, u napadu nismo imale brz protok lopte pa smo teško probijale obranu protivnica. Mislim da jučer nije bio naš dan i nismo odigrali ni približno onako kako mi znamo i možemo, ali najbitnije je da nismo ni u jednom trenutku izgubile vjeru ili posumnjale same u sebe i zato smo u zadnjih 5 minuta i stigle rezultat od -3 na +1. Neke stvari nas nisu išle i zato su Mađarice većinu utakmice bile u vodstvu. Ali naša borbenost, želja, zajedništvo i naravno vjera koju smo imale od prve do zadnje minute su na kraju presudile, detaljno nam analizira utakmicu reprezentativka Andrea Pavković, dodajući kako su zajedništvo i želja kod svih članica ekipe toliko veliki, da je klupa u svakoj utakmici osmi igrač!

Izdvojeni članak

Zajedništvo i brutalne pripreme mlade rukometaše odvele do europskog srebra

Od nikakvih očekivaja do mogućih odličja

Djevojke su na Svjetsko prvenstvo došle rasterećene od rezultatskog pritiska, što je po svemu sudeći bila dobra okolnost.

– Očekivanja za ovaj turnir nisu bila velika s obzirom da sve godine prije nismo ništa ostvarile. S kvalifikacijama za ovo prvenstvo dobili smo novi stožer i novog izbornika i ušle smo u prvenstvo s tri službene pobjede na kvalifikacijama i bile smo željne dokazivanja na prvenstvu. Svjesne smo da možemo i vjerujemo u sebe i nijedna ekipa protiv nas ne može biti sigurna u pobjedu i to smo dokazale! Mislim da je i ovo veliki uspjeh i zadovoljne smo i sretne, ali želimo još i zelimo što dalje na ovom prvenstvu, puna samopouzdanja govori Andrea Pavković. 

U 20.45 večeras juniorske reprezentativke Hrvatske će se ogledati s Rumunjkama. Djevojke iz ove zemlje, su do sada zabilježile sve pobjede na turniru. No, valja primijetiti da nisu imale velikih suparnica u dosadašnjem tijeku natjecanja.   

– Gledali smo neke njihove utakmice na ovom prvenstvu, i spremni smo za njih. Ako gledamo po prijašnjim uspjesima, one su veliki favorit, jer su prije dvije godine osvojile Svjetsko prvenstvo u Makedoniji. No, po meni smo mi favoritkinje, jer nitko nema srce, vjeru i borbenost kao moja ekipa. Ovo će biti možda najteža utakmica kako nama, sigurna sam tako i Rumunjskoj, najavljuje Andrea.

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:
HRVATSKA – MAĐARSKA 26:25 (13:13)

HRVATSKA: Hren;Ećimović 9 obrana; Zadravec 3, Posavec P. 4, Posavec S. 11, Krešić, Šenvald 3, Čalušić, Kalaus D. 1, Kalaus L., Prkačin, Bebek, Babić, Ljubičić 4, Pavković, Boras

MAĐARSKA: Weninger, Hamori, Pinter, Ferenczy, Mistina, Gerhath, Bouti, Elo, Monori, Faluvegi, Gercso, Puhalak, Szabo, Gindeli, Toth, Katona

Prvog dana natjecanja u Rusiji, gol naše sugovornice i reprezentativke Andree Pavković, uvršten je među pet najboljih poteza otvaranja Svjetskog prvenstva. Pogledajte njen prodor!