Pretraga

Ove će se ekipe boriti za titule u momčadskim sportovima na Sveučilištu u Zagrebu

A- A+

Do 1. studenoga trajale su prijave ekipa za momčadske sportove u kojima će se nadmetati studenti Sveučilišta u Zagrebu, kao i veleučilišta i visokih škola koje djeluju u glavnom gradu. Najviše prijavljenih ekipa tradicionalno je za futsal u konkurenciji muškaraca. U tom će sportu snage odmjeriti 36 timova, a brojno će biti i natjecanje u košarci, gdje će se u muškoj kategoriji ogledati 33 ekipe. Svoja očekivanja od predstojeće sezone rekli su nam Andrija Stipić iz futsal ekipe Građevine te Sara Plavljanin iz košarkaškog tima Filozofskog fakulteta, koji su svoje momčadi predvodili u osvajanju zlata prošle godine.

Detalj s prošlogodišnjeg futsal finala / foto: Ivan Božić|srednja.hr

Prijave za sveučilišne lige u momčadskim sportovima su završene u Zagrebu pa možemo zaključiti da će se u glavnom gradu u futsalu, košarci, rukometu, odbojci i vaterpolu ogledati ukupno 185 muških i ženskih ekipa.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Građevina se trećom uzastopnom krunom upisala u povijest

Dvije ekipe manje nego u rekordnoj sezoni 2014./2015.

Po tradiciji najviše prijavljenih je za futsal u muškoj kategoriji.

Precizno 36 ekipa, sudjelovat će ove godine, što je za dvije manje od rekordne prošle godine. Već tri sezone za redom, Građevinski fakultet je neprikosnoven u muškom futsalu, a svoju seriju misle i nastaviti.

– Budući da je diplomirao, izgubili smo našu jaku kariku, golmana i kapetana Ivana Ivića, koji je obranio dva penala u prošlogodišnjem finalu, ali je ostatak ekipe na okupu pa ćemo svakako ići i po četvrtu titulu. Prvo treba proći skupinu, a onda je sve moguće.

Konkurencija je vjerojatno i jača nego prošle godine. U borbi za naslov, najozbiljniji nam je protivnik VERN, s kojim smo igrali dva zadnja finala, a tu su i ostale ekipe koje redovno prolaze u drugi krug, kao što su FER, Ekonomija i tako dalje. Imamo voditelja, imamo trenera, već nekoliko godina smo prava škvadra pa ćemo se truditi dogurati što je moguće dalje, rekao nam je svoja očekivanja jedan od ključnih igrača Građevine u prethodnim pobjedničkim sezonama Andrija Stipić.

Izdvojeni članak

Ovi hrvatski timovi su ostvarili pravo nastupa među 5.000 studenata iz cijele Europe

Inače 36 ekipa koje će se nadmetati u Sveučilišnoj futsal ligi, dolaze s 34 visokoobrazovne institucije, budući da će FER i Kineziološki fakultet imati po dva predstavnika u natjecanju.

Kod studentica također po broju prijava nije dosegnuta prošlogodišnja razina. Ove godine nastupit će 12 ekipa, a titulu brani Ekonomski fakultet, koji je baš kao i u muškoj konkurenciji do titule došao nakon izvođenja penala.

VERN, PMF i KF u svim momčadskim sportovima imaju predstavnike

Uz muški futsal, najbrojnije momčadsko natjecanje ove će sezone biti košarka u muškoj kategoriji. Ogledat će se ukupno 33 ekipe, a titulu u prvoj ligi (ima ih četiri) brani VERN.

Izdvojeni članak

[FOTO] Ekonomija nakon drame penala postala sveučilišni futsal prvak u Zagrebu

Kada je riječ o ženskoj košarci, igračice Sveučilišta u Zagrebu napravile su veliki podvig osvojivši krajem lipnja Europsko sveučilišno prvenstvo u Kopru te najavile favoritsku ulogu za predstojeće Europske sveučilišne igre u Zagrebu i Rijeci. Za titulu na najvećem hrvatskom sveučilištu u košarci će se ove godine boriti 14 ženskih ekipa, a među njima i prvak u zadnje dvije sezone, Filozodski fakultet.

– Nova sezona nam je još daleko, ali obzirom da smo ostale u gotovo istom sastavu, svakako ćemo i ove godine u napad na medalju. Par cura iz moga kluba upisalo je VERN, snažna je i Ekonomija, Pravo, Medicina, tako da vjerujem da će sezona biti uzbudljiva.

Veselimo se početku, govori nam Sara Plavljanin, predvodnica Filozofskog fakulteta u osvajajnju zlata u protekle dvije sezone, ali i MVP, spomenutog Europskog prvenstva u Kopru.

Izdvojeni članak

Pogledajte cijelu utakmicu i futsal finale između Građevine i Vern’a

Kao i uvijek, najmanje prijava od momčadskih sportova je u vaterpolu, točnije 15 u obje konkurenciji.

Od zanimljivosti istaknimo, da samo Kineziološki fakultet, PMF i VERN imaju predstavnike u svih pet momčadskih sportova, za oba spola.

U futsalu, rukometu, košarci i vaterpolu više je prijavljenih ekipa u muškoj kategoriji, dok je u odbojci više ženskih timova.

Sve prijavljene ekipe pogledajte na ovom linku