Pretraga

Ovi hrvatski timovi su ostvarili pravo nastupa među 5.000 studenata iz cijele Europe

A- A+

Kao domaćini Europskih sveučilišnih igara Zagreb i Rijeka će ugostiti 5.000 studenata iz cijele Europe, a među njima će pred svojom publikom u borbu za medalje i predstavnici hrvatskih Sveučilišta.

foto: Ivan Božić|www.srednja.hr

Rijeka i Zagreb  će u sklopu Europskih sveučilišnih igara 2016. organizirati natjecanja u 21 sportu, a izravno pravo nastupa imaju sportaši grada domaćina.

Tako će se studentice i studenti Sveučilišta u Zagrebu pred domaćom publikom natjecati u futsalu, golfu, košarci, nogometu, badmintonu, bridžu, dvoranskoj te odbojci na pijesku, stolnom tenisu, ragbiju, šahu, tenisu i veslanju.

Riječani će pokušati do medalja kao domaćini u vaterpolu, plivanju, rukometu, judu, karateu, 3×3 košarci i taekwondou.

Izdvojeni članak

Ovo su svi državni prvaci završnice akademskih sportskih natjecanja

Pravo nastupa imaju i najbolje plasirane ekipe na nacionalnim prvenstvima iz prethodne godine, a u sportovima gdje je Zagreb ili Rijeka domaćin, ali i državi prvak, pravo nastupa imaju i viceprvaci pa svoje predstavnike za EUG 2016. mogu prijaviti splitsko, osiječko i pulsko Sveučilište te Veleučilište VERN.

Prijave ekipa za sudjelovanje na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb-Rijeka 2016. otvorene su od 1. prosinca 2015, nakon čega ćemo i definitivno saznati koji su naši predstavnici na natjecanju u kojem će svoje znanje i sportske vještine odmjeriti oko 5.000 studenata iz cijele Europe.

Pogledajte ispod tablice i saznajte u kojim će sportovima sudjelovati kolege s vaših sveučilišta:

Pregled ekipa s pravom nastupa u ženskoj konkurenciji| foto: UniSportHr

Pregled ekipa s pravom nastupa u muškoj konkurenciji|foto:UniSportHr