Pretraga

Ovo je opasno: Hrvatska U-17 selekcija upala u ‘skupinu smrti’

A- A+

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina, pred domaćom će publikom odmjeriti snage s mini Furijom, Turskom i Italijom u skupini A. Tako su se kuglice posložile u ždrijebu za Europsko prvenstvo, koje se od 3. do 19. svibnja održava na sedam naših stadiona to jest u Rijeci, Kostreni, Velikoj Gorici, Varaždinu, Zaprešiću, Sesvetama i Lučkom.      

foto: HNS

Hrvatska kao domaćin europske smotre počinje pripreme za sraz s Italijom na otvaranju prvenstva, zatim Turskom i naposljetku Španjolskom. Izbornik Dario Bašić ne skriva da se nadao i lakšim suparnicima, no ovakav rasplet njegovoj reprezentaciji predstavlja sjajan izazov. 

Izdvojeni članak

Bivši Miočanin dobio ulogu ambasadora nogometnog Eura za igrače do 17 godina

‘Sigurno je naša skupina najteža’

– Sigurno je naša skupina najteža, teže nismo mogli dobiti. Nadali smo se možda nekom debitantu, ali s druge strane to nas i veseli, da vidimo gdje smo. Igrati protiv najboljih tjera nas na maksimum i bez obzira na rezultat ovakva će skupina donijeti mnogo toga dobrog našim igračima. To nam je izazov, rekao je Bašić, prenose službene stranice prvenstva croatia2017.hr.

Automatsko mjesto na završnom turniru značilo je da se Bašićevi igrači moraju pripremati kroz prijateljske utakmice. 

– Izostankom kvalifikacija teže je pratiti put priprema. Jedno je igrati natjecateljske utakmice, a drugo prijateljske turnire. Ipak, mi ćemo pokušati biti pravi, na najvišoj razini motiviranosti. Čekaju nas odlični protivnici, odlične utakmice i jedva čekamo da turnir počne, naglasio je izbornik za isti izvor.

Izdvojeni članak

Mladi francuski nogometaši na penale osvojili Svjetsko prvenstvo

Kranjčar je također priželjkivao lakšu skupinu

Na izbornikove se riječi nadovezao nogometni ambasador turnira, Niko Kranjčar, koji je s Martinom Novoselcem izvlačio kuglice.

– Slažem se da bi skupina mogla biti i lakša, malo mi je žao što je ovako ispalo, s osmijehom je prokomentirao Kranjčar, te dodao: ‘Ipak, mislim da je to odlično za promociju natjecanja, za publiku i za navijače. Bit će to vrlo zanimljive utakmice, a igrači će se okušati protiv ponajboljih reprezentacija. Osobno vjerujem u njihov uspjeh, mislim da smo već dokazali da nitko protiv nas nije favorit’.

Kako će se sve odviti, imat ćemo priliku vidjeti u 16 dana natjecanja, a ždrijeb svih skupina pogledajte ispod.

EP U-17, ždrijeb: 

Skupina A: Hrvatska, Španjolska, Turska, Italija 

Skupina B: Škotska, Francuska, Mađarska, Farski Otoci 

Skupina C: Njemačka, Republika Irska, Srbija, Bosna i Hercegovina 

Skupina D: Nizozemska, Engleska, Norveška, Ukrajina