Ovo su svi parovi osmine finala Sveučilišne futsal lige

Nakon još jednog dvokola, kompletirani su svi rezultati prvog dijela zagrebačke Sveučilišne futsal lige odnosno igra po skupinama. Svi prošlogodišnji polufinalisti, koje smo naznačili i kao blage favorite u ovoj sezoni, su prošli u sljedeću fazu natjecanja. FER 1, Kineziološki fakultet i VERN su u svojim skupinama osvojili čelne pozicije, dok se Građevina u svojoj grupi osvojila treće mjesto.

Iz arhive portala srednja.hr/ foto: Ivan Božić

Kao iznenađenja dosadašnjeg dijela lige svakako valja izdvojiti tri ekipe. To je PMF, koji je u skupini C osvojio prvo mjesto, a da pri tome nije upisao nijedan poraz. Iz iste grupe dolazi i drugo iznenađenje odnosno FSB, koji je poput PMF-a, imao šest pobjeda i dva neriješena rezultata, a samo zbog gol razlike, Fakultet strojarstva i brodogradnje je ostao na drugom mjestu u skupini. 

I kao treće, ipak možda i najveće iznenađenje u igri po skupinama, valja izdvojiti Hrvatske studije. Oni također nisu upisali nijedan poraz i to u 9 utakmica (dvije skupine su imale deset ekipa, a dvije devet nap. a.), s tim da su uspjeli pobijediti i aktualne prvake Sveučilišta, momčad FER-a. Ipak, radi tri neriješena rezultata, završili su drugi u skupini A.   

[Sveučilišna futsal liga] Kolo obilježila 32. minuta koja se neće ponoviti

Najbolji napad ZŠEM, a Učitelji primili golova kao San Marino

Prije nego popišemo sve parove osmine finala, kao i daljnji princip križanja, spomenimo i neke momčadske statistike. 

Najviše bodova u igri po skupinama sosvojile su ekipe FER 1, VERN i KiF po 22, s tim da treba naglasiti kako su prva dva tima, igrala utakmicu više.

Najviše je puta protivničke mreže tresla ekipa ZŠEM-a i to čak 60 puta odnosno u prosjeku pet po susretu. I ovoga puta treba naglasiti da je njihovo postignuće tim veće, znamo li da su igrali u jednoj od dvije manje skupine, koje su imale po devet ekipa. 

KiF, kao najbolja ekipa prvog dijela sezone, druga je po postignutim golovima. U protivničke su mreže spremili ukupno 53 lopte.

[Sveučilišna futsal liga] Branitelj naslova tijesno do pobjede, ZŠEM razmontirao učitelje

Kada je riječ o broju primljenih golova, Učiteljski fakultet je zbilja vanserijski. U samo osam utakmica primili su nevjerojatni 101 gol! 

Da stvar bude simpatičnija, u svemu tome su uspjeli skupiti i dvije pobjede. 

Koliko je zapravo ‘šuplja’ bila njihova obrana, pokazuje i podatak o drugoj momčadi s najviše primljenih golova.

To je bila ekipa Edwarda Berneysa (EB VŠKM), koja je u devet utakmica primila 73 gola. 

Priču o obranama zaključimo i najboljom u ligi. Ekipa TVZ-a je u devet utakmica primila samo osam golova, čime je zbilja pokazala veliku snagu i koncentraciju, a što im je na kraju bilo dovoljno za drugo mjesto u skupini B.

Osmina finala igrat će se 22. travnja?

Još nema službenih podataka kada će se igrati osmina finala Sveučilišne futsal lige, a kako neslužbeno doznajemo, to će biti prva subota nakon Uskrsa, to jest 22. travnja

Četvrfinale, kako također neslužbeno doznajemo, bi trebalo biti na rasporedu već 23. travnja, polufinale 29., a finale i susret za treće mjesto 30. travnja.

No, o službenim terminima ćemo vas blagovremeno obavijestiti.      

Screenshot: sport.unizg.hr

Možda nisu najbolja futsal momčad na Sveučilištu u Zagrebu, ali po boemštini im nema ravnih

Grupe se križaju prema principu koji možete vidjeti (iznad) u screenshotu iz propozicija, a ovo su parovi osmine finala: 

FER 1 : TTF

HS : RGNF

EFZG : TVZ

GEF : VERN

PMF : FKIT

FSB : ZŠEM

GF : MEF

LIB : KF

Odgovori