Pretraga

Pogledajte kako danas izgleda poznati zid Univerzijade ’87

A- A+

U sklopu projekta „Zag-Rij-avanja“ za Europske sveučilišne igre, koje će se od 12. do 25. srpnja ove godine održati u Rijeci i Zagrebu, pokrenuta je akcija uljepšavanja brojnih lokacija u gradovima domaćinima prepoznatljivim vizualima nadolazećih Igara. Tom je prilikom u Zagrebu predstavljen novi mural, za čiju su izvedbu zaslužni predstavnici organizacije Pimp my Pump.

Izdvojeni članak

Predstavljamo legendarna ‘hrvatska borilišta’ na kojima će se natjecati studenti iz cijele Europe

Nakon satova za odbrojavanja, koji se nalaze na Trgu bana Jelačića u Zagrebu i riječkom Korzu, Zagreb je dobio novu atrakciju. Prvi u nizu murala svojim rješenjem simbolično spaja Univerzijadu, koja je održana u Zagrebu 1987. godine te Europske sveučilišne igre koje će ovog ljeta okupiti preko 5000 studenata sportaša iz više od 40 europskih zemalja.

Mural na kojem se mogu vidjeti maskote spomenutih natjecanja, popularni Zagi i novi miljenik brojnih građana Hrki, nalazi se u sklopu SC Mladost nasuprot Studentskog doma Stjepan Radić.

Prema riječima organizatora Igara ovo je mjesto izabrano upravo zbog činjenice kako će lokacija biti jedno od glavnih žarišta za vrijeme održavanja natjecanja. Atletski stadioni Mladost 13. Srpnja će biti mjesto održavanja svečane ceremonije i otvaranja Igara, za koje organizatori najavljuju brojna iznenađenja, dok će brojni studenti za vrijeme Igara biti smješteni u studenskom naselju na Savi.

Uz dovršetak murala današnjem su događaju prisustvovali i brojni volonteri kojih će na samim Igrama biti gotovo dvije tisuće, dok je za zainteresirane građane bila pripremljena i prigodna nagradna igra. Atmosferu je uz maskotu Hrkija dodatno upotpunio i Miran Pirener koji je okupljene zabavljao svojim vještinama u freestyle nogometu.

Mural