Pretraga

S opremom teškom 10 kilograma, vatrogasci će pretrčati stazu dugu 490 stepenica: Pridružite im se!

A- A+

U poslovnoj zgradi Zagrepčanka, 10. prosinca u 10:00 sati obilježava se sada već tradicionalna vertikalna utrka. Već petu godinu, pod organizacijom Društva športske rekreacije ‘Aktivan život’ svi zainteresirani sudionici utrkivati će se sve do 25. kata i time obilježiti Mjesec borbe protiv ovisnosti. Također, ovogodišnjoj utrci Zagrepčanka 512 pridružit će se vatrogasci iz Sesvetskoga Kraljevca koji će ovoj jedinstvenoj utrci dati posebnu čar. 

Foto: Goran Marinov

Izdvojeni članak

Vježbe kojima trošite više kalorija nego trčanjem

Naime, u sklopu Utrke ove godine DVD Sesvetski Kraljevec organizira i humanitarnu utrku vatrogasaca koji do vrha Zagrepčanke trče s opremom teškom i do 10 kilograma, a prihod od startnina po cijeni od 50 kuna uplaćuje se Hrvatskoj udruzi leukemija i limfomi.

Uz vatrogasce koji će se uz punu opremu penjati sve do 25. kata, na utrku ‘dugu’ 490 stepenica visokih 17 centimetara mogu se prijaviti i svi zainteresirani građani koji do 8. prosinca u ponoć ispune online prijavnicu i uplate 50 kuna startnine. 

Utrka Zagrepčanka 512 koja se održava u trećoj najvišoj poslovnoj zgradi u Hrvatskoj, organizirana je po uzoru na najpoznatiju utrku po stepenicama u Empire State Buildingu u New Yorku, a ova je utrka ujedno i dio svjetskog udruženja Towerrunning World Association, te se boduje u svjetskom kupu u trčanju stepenicama.

Ako se prisjetimo prošlogodišnje utrke, u kategoriji građana stazu je najbrže pretrčao Matjaž Mikloša iz Slovenije u rekordnom vremenu 02:34.50, što znači da mu je trebalo malo više od 6 sekundi po katu. U ženskoj kategoriji je prije dvije godine rekord od 03:11.88 postavila Karmen Klančnik također iz Slovenije.