Pretraga

Senzacionalna dubrovačka tinejdžerica ispisala povijest na US Openu!

A- A+

Mlada dubrovačka tenisačica Ana Konjuh, napravila je seniorski uspjeh karijere, a ujedno i najveći uspjeh hrvatskog ženskog tenisa na US Openu. Ona je u osmini finala posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni, svladala četvrtu nositeljicu Poljakinju Agnieszku Radwansku 2-0 u setovima.

izvor: Twitter

Bilo je 6-4, 6-4, a valja reći da je odmah prvi svoj servis izgubila, no taj dizelaški ulazak u meč, nije ju zbunio previše. Poslije toga je dobila sve svoje servise, napravila 38 winnera, među kojima je bilo šest aceva.

Izdvojeni članak

Dubrovčanka Ana Konjuh(14) šokirala teniski svijet

Inače, Ana je 2013. godine osvojila juniorski US Open, a prolaskom sada u seniorsko četvrtfinale, podigla je ljestvicu dosega ženskog hrvatskog tenisa na ovom turniru u New Yorku.

Ana je tako na najbolji mogući način vratila Radwanskoj za poraz u Wimbledonu prije 2 mjeseca, kada je nesretno-nespretnim spletom okolnosti Konjuhova ispala od Poljakinje, iako je bila nadomak pobjede i ispustila dva meč pointa.

U tom duelu Anu je na putu do pobjede spriječila i ozljeda, koju je zadobila pri rezultatu 7-7, kada je nezgodno stala na lopticu i uganula članak.

Ovoga puta sve se posložilo kako treba te će velika nada hrvatskog tenisa sada tražiti prolaz među najbolje četiri, preko desete nositeljice Čehinje Karoline Pliškove koja je u 4. kolu bila bolja od Amerikanke Venus Williams rezultatom 4-6, 6-4, 7-6.

Pogledajte i kratki intevju Ane Konjuh, koji je dala odmah nakon sinoćnjeg meča!