Pretraga

Spektakularna šala s odlukom da na Svjetskom nogometnom prvenstvu bude 48 reprezentacija

A- A+

Navijači diljem svijeta, ogorčeni su zbog FIFA-ine odluke da na Svjetskom prvenstvu 2026. godine sudjeluje 48 zemalja. To je zapravo 23 posto svih zemalja pod okriljem ove svjetske nogometne organizacije te se postavlja pitanje koja će uopće biti snaga tog natjecanja.  

Izvor: Moazzam Brohi/ Flickr

Zamišljeno je da 48 reprezentacija bude raspoređeno u 16 skupina, a u drugi krug proći će 32 ekipe. Tako ispada da će jedan bod i bez postignutog gola, u nekim okolnostima biti dovoljni za prolaz dalje.

Izdvojeni članak

Ovako nastaju Panini sličice kojima pola stoljeća popularnost ne opada

Društvene mreže vrve od negativnih komentara, među kojima su i ‘ubili ste Svjetsko prvenstvo i nogomet’, ‘novac je pobijedio nogomet’, ‘dobra prilika za Farske otoke, Gibraltar i slične da se kvalificiraju’.

Još nam samo nedostaje da utakmice na SP-u u Qataru 2022. budu podijeljene na trećine i onda definitivno možemo u potragu za novom ‘najvažnijom sporednom stvari na svijetu’.

No, kao i obično kada se društvenim mrežama raširi bijes i nevjerica zbog određene začuđujuće ili negativne okolnosti, pojavi se i niz urnebesnih reakcija, koje svaku tugu malo ublaže.

Najveći biser ovoga puta je tweet Football Super Tipsa, koji je objavio šalu na temu toga kako će izgledati album sa samoljepljivim sličicama Panini za Svjetsko prvenstvo 2026. Što je najbolje nisu ni pretjerali.