Pretraga

Sveučilišna futsal liga: Favoriti glatko do četvrtfinala

A- A+

U osmini finala Sveučilišne futsal lige u Zagrebu utakmica između Građevinskog fakulteta i Agronomskog riješena je tek nakon izvođenja penala, gdje su se ‘Građevinci’ bolje snašli i prošli u četvrtfinale. Osim ove jedina neizvjesna utakmica bila je između PMF-a i Pravnog fakulteta koja je završila s tijesnih 1 : 0, u korist PMF-a. DIF, VERN, FER 1, Ekonomija, Promet te FKIT s visokim pobjedama su potvrdili kartu za četvrtfinale.

Najneizvjesniju utakmicu osmine finala Sveučilišne futsal lige u Zagrebu igrali su Građevinski i Agronomski fakultet. Nakon neriješenog rezultata u regularnom tijeku utakmice, pristupilo se izvođenju penala u kojima su se bolje snašli studenti Građevinskog fakulteta te prošli dalje. Tijesnih 1 : 0 bilo je u dvoboju PMF-a i Prava, dok su ostale ekipe uvjerljivo prošle dalje. Puno nervoze bilo je u utakmici ekipa FER 1 i TVZ, gdje je sudac dodijelio tri crvena kartona Tehničkom veleučilištu. Prošlogodišnji polufinalisti FER 1, VERN, Ekonomija i Kineziološki fakultet potvrdili su visokim pobjedama kandidaturu za najviše plasmane i u ovoj sezoni.

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije ostvario je najuvjerljiviju pobjedu u osmini finala. Svladali su s 9 : 0 ekipu Fakulteta političkih znanosti. U četvrtfinalu ih međutim čeka sjajni Kineziološki fakultet, koji je također briljirao u prvom kolu izlučnog dijela natjecanja.

VERN je najveći favorit za titulu

Jedini fakultet koji je imao dva predstavnika Fakultet elektrotehnike i računarstva ostao je bez druge momčadi u osmini finala, koja je stradala rezultatom 5 : 0 od Prometa. Promet će igrati i u četvrtfinalu s ‘Ferovcima’, ali ovoga puta prve ekipe.

– Promet se sastoji od sjajnih pojedinaca i svakako su ekipa koja zaslužuje svaki respekt. No, ako mi budemo koncentrirani i pametni, mislim da smo favoriti, rekao nam je voditelj ekipe FER 1 Hrvoje Penava. Inače novitet od osmine finala je i da utakmice sude dva suca, dok je ligaški dio natjecanja sudio samo jedan, na što je nekoliko ekipa imalo prigovore. Penava je prokomentirao i veliki broj isključenja u utakmici FER 1 i TVZ-a.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Poznati parovi osmine finala

– Suci su zauzeli otpočetka kriterij da sude svaki oštriji start, pa su ga održali do kraja. Iako, u drugom dijelu neki prekršaji koje su suci sankcionirali žutim kartonom, ja vjerojatno ne bih, dodao je Hrvoje Penava.

Posljednjih par sezona iste su ekipe u krugu favorita, s tim da se ove sezone FKIT nameće ekipa koja bi mogla nekome pomrsiti račune.

– Glavni favorit za naslov svakako je VERN. Prošle godine su osvojili Sveučilišno futsal prvenstvo Hrvatske. Imaju pojedince poput Petrovića, Matoševića i Grbeše, a i vrlo su dobro uigrani. Naravno naš cilj je osvajanje prvog mjesta. Međutim, mi imamo sličan problem kao i Kineziološki fakultet, a to je da za razliku od VERN-a prva ekipa ima vrlo malo zajedničkih treninga. Naši igrači nastupaju za klubove u prvoj i drugoj futsal ligi Hrvatske, tako da ne stignu trenirati s fakultetskom momčadi, naglasio je Penava.

Nakon penala bolja Građevina

Puno se preokreta dogodilo u utakmici između Građevinskog i Agronomskog fakulteta. Poveli su Građevinci te se rezultat nije mijenjao do sredine drugog poluvremena. Tada je nastupio kaos. Prvo je Agronomija izjednačila iz prekida s desetak metara, a ubrzo i povela. Izgledalo je da će doći do preokreta, ali se Građevina ubrzo oporavila te nakon loše reakcije protivničke obrane izjednačila rezultat. Izjednačujući pogodak potpuno je poremetio redove Agronomije te se nisu stigli ni oporaviti, a već je Građevina povela s 3 : 2.

– Budući da je ostalo svega pet minuta do kraja, odlučili smo igrati bez golmana. U brzoj izmjeni pasova stigli smo do protivničkog šesterca gdje je protivnički igrač u namjeri da klizećim startom spriječi dodavanje, igrao rukom. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Mustapić te je utakmica završila neodlučeno i pristupili smo izvođenju penala. U toj lutriji mi smo izvukli deblji kraj te uz svu gorčinu koja je ostala nakon utakmice, sportski čestitali Građevini pobjedu, rekao nam je prvi topnik Agronomije Dino Mansour, koji je zabio 12 golova u ovogodišnjem izdanju sveučilišne lige.

Četvrtfinalne utakmice su na rasporedu 23. ožujka u subotu od 11 do 15 sati, na standardnoj lokaciji dvorane Martinovka. Redoslijed odigravanja također je već poznat. U 11 sati igrat će VERN i PMF, u 12 Ekonomija i Građevina, u 13 FKIT i KF te u 14 sati FER 1 i Promet.