Pretraga

[Sveučilišna futsal liga] Kolo obilježila 32. minuta koja se neće ponoviti

A- A+

Obzirom na kasniji početak Sveučilišne futsal lige u muškoj konkurenciji, zgusnut je raspored odigravanja susreta. Tako su i drugi puta ove sezone, dva kola odigrana u istom vikendu. No, ta se gustoća rasporeda nije svima svidjela pa se tako s Filozofskog fakulteta žale jer su u subotu svoju utakmicu morali igrati u 10 i 10 navečer, a onda kako nam kažu ključni meč, odmah u nedjeju u osam ujutro.       

Iz arhive portala srednja.hr/ foto: Ivan Božić

No, vratit ćemo se na to poslije, budući da je ovoga puta u fokusu ekipa Filozofskog fakulteta, ali u ženskoj konkurenciji! Naime, futsal loptačice s tog fakulteta su zabilježile najveću pobjedu u svojoj povijesti, svladavši suparnice s Šumarskog fakulteta 14:0.   

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Nakon četiri kola šest ekipa sa stopostotnim učinkom

32. minuta kao da je trajala cijelo poluvrijeme

Premda rezultat zvuči maestralno, ipak je jedna minuta ono zbog čega smo od brojnih utakmica, baš tu stavili u fokus. Naime u 32. minuti dvoboja ženske sveučilišne futsal lige između Filozofskog i Šumarskog fakulteta, pala su dva gola, žuti i crveni karton.

Prema službenom zapisniku stoji, kako su pala četiri gola te dva spomenuta kartona, no praktički je nemoguće da se to dogodi.

U to nas je uvjerio i voditelj ženske futsal ekipe Filozofskog fakulteta Frane Visković, koji nije krio oduševljenje ovakvim povijesnim rezultatom svojih kolegica i igračica.

S obzirom da je već tada u 32. minuti, bilo 10:0 za Filozofkinje, revolt nije mogla skriti futsal igračica Šumarskog fakulteta Barbara Zečević pa je zbog prigovora dobila prvo žuti pa onda i crveni karton. I to sve ponavljamo u istoj minuti.

Screenshot službenog zapisnika ženskog futsal dvoboja Filozofskog i Šumarskpg fakulteta

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] VERN Rudarima pobjednički gol zabio tri sekunde prije kraja!

Inače, 11 ženskih futsal ekipa se natječe u dvije skupine sveučilišne futsal lige. Nakon četiri kola, u skupini A sa stopostonim učinkom prednjače igračice KiF-a, dok su u skupini B, gdje su i Filozofski te Šumarski fakultet, na prvom su mjestu loptačice Ekonomije.

Filozofi se žale na pregust raspored

Prethodno smo napomenuli da su se igrači futsal momčadi Filozofskog fakulteta, žalili na pregust raspored, koji ih je samtraju, koštao boljih rezultata. 

– U subotu u 10.10 navečer smo u Martinovki pobijedili Arhitekturu, a propust u organizacijskom smislu je da su nam možda i ključnu utakmicu stavili odmah u nedjelju u osam ujutro na Ekonomiji. Zanimljivost je da raspored prave PMF-ovci koji su s nama u skupini, a koje smo prošle godine ostavili bez plasmana u osminu finala, govori nam Frane Visković, spomenuti trener ženske ekipe Filozofskog i igrač muške momčadi ovog fakulteta.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Branitelj naslova tijesno do pobjede, ZŠEM razmontirao učitelje

Kada je riječ o ostalim zanimljivostima, treba reći da je aktualni prvak FER 1, nakon poraza u petom kolu, u sedmom uspio izgubiti još dva boda, remijem protiv FBF-a. 

Pet bodova u tri zadnja kola, prosuo je i VERN, koji godinama nije u fazi po skupinama izgubio utakmicu. TVZ ih je ostavio u petom kolu bez boda i gola, dok su u sedmom remizirali s Hrvatskim vojnim učilištem i tako upravo Tehničkom veleučilištu Zagreb prepustili čelo skupine.

KiF, Hrvatski studiji, PMF, FSB su nakon sedam odigranih kola, jedine četiri ekipe bez poraza.

Tablice pogledajte u galeriji, a ostale zanimljivosti na ovom linku.