Pretraga

[Sveučilišna futsal liga] Ovo su svi parovi osmine finala

A- A+

Izrazito efikasno deveto kolo zagrebačke Sveučilišne futsal lige, u kojem je postignuto vrtoglavih 129 golova, dalo je i posljednje odgovore na dio natjecanja po skupinama. Nije bilo iznenađujućih ispadanja favorita, a od osam parova, koji će se sučeliti u knock-out fazi valja izdvojiti dvoboj uvijek opasne Kineziologije i četvrtoplasiranog iz prethodne sezone Pravnog fakulteta, kao i ogled FER-a 1 i ZŠEM-a. 

Iz arhive srednja.hr/ foto: Ivan Božić

Nakon devet odigranih kola u zagrebačkoj Sveučilišnoj futsal ligi, četiri ekipe su ostale neporažene. Riječ je o VERN-u, BAK-u, RGNF-u i KiF-u. Branitelj titule Građevina, posrnula je u jednoj utakmici, što ih nije spriječilo, da nakon igre po skupinama budu na čelu A skupine. 

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Nepoznat još samo jedan putnik u osminu finala

Čak 129 golova u devetom kolu, najviše u duelu RGNF-a i Agronomije

Kao i svako kolo do sada i deveto je ponudilo nekoliko zanimljivih duela i golijadu na sve strane. Najmanje ih je, možda i očekivano palo u derbiju kola između Prava i Prometa, koji je završio rezultatom 1:1.

Na sasvim drugom polu, našao se duel RGNF-a i Agronomije, koji je završio 15:3 čime je Rudarstvo potvrdilo čelnu poziciju skupine D uoči osmine finala.

– U utakmicu smo ušli dosta nervozno i bez agresivnosti te su Agronomi postigli dva lagana pogotka što ih je držalo u utakmici i na poluvremenu im dalo nadu u pozitivan rezultat. Drugo poluvrijeme smo konsolidirali svoje redove te u 2 minute postigli 4 pogotka i dalje je pitanje bilo s koliko golova razlike će utakmica završiti. Čestitam cijeloj ekipi na prvom mjestu u skupini te hvala vjernim navijačima kojih je iz utakmice u utakmicu sve više.
Slijedi nam osmina finala protiv FSB-a, očekujem jednu tešku utakmicu gdje će nijanse odlučivati o pobjedniku. Mi ćemo se dobro pripremiti za ovu utakmicu te ostaviti srce na terenu kako bismo došli do pobjede, rekao nam je Marko Andrić, igrač RGNF-a.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] 12 ekipa ostalo bez šanse za drugi krug

Filozofi poručuju – ‘Građevina ne zna što ih čeka’

Zanimljiv susret devetog kola igrao je nedodirljivi VERN te Filozofski fakultet. Na kraju je VERN svojom sada već prepoznatljivom taktikom s pet igrača u polju, svladao Filozofe 5:3. Obje ekipe idu u drugi krug, a svoje viđenje susreta dao je i jedan od strijelaca na susretu.

– Ušli smo u utakmicu agresivno i furiozno kao i svaku ove sezone pod vodstvom novog trenera Mateja Petkovića. VERN je kaznio prvu pogrešku u obrani, a uskoro pospremio i odbijanac. Kad se činilo da će to biti jednosmjerna utakmica dok VERN igra s igračem-golmanom, s obzirom da su već prošli kao i mi, zabili smo gol iz neizravnog udarca.

Izjednačavali smo dva puta da bi se VERN pretkraj odvojio dvama golovima ‘na drugu stativu’. Trener Đulvat je primjetno bio nervozan većinu utakmice, a mi smo pokazali da se ne bojimo najboljih te da Građevina ne zna što ih čeka. Pohvalio bih pristup igrača, a za to je najviše zaslužan mladi trener Petković, detaljnu analizu iznosi strijelac i požutjeli iz redova Filozofskog fakulteta Frane Visković.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Poznati prvi putnici u osminu finala

Parovi osmine finala

Već smo napisali princip križanja u osmini finala, ali ponovimo ga još jednom.

– A1:B4

– C2:D3

– B2:A3

– D1:C4

– C1:D4

– A2:B3

– D2:C3

– B1:A4

Shodno tome u osmini finala, koja će se igrati već idući vikend, susrest će se:

GF: FF

EF: TVZ

ZŠEM: FER 1

FKIT: VERN

KF: PF

BAK: FPRZ

GEF: FPZ

FSB: RGNF

Na kraju dodajmo da najefikasniji napad nakon prve faze natjecanja ima FER 1, koji je postigao 63 gola, dakle gotovo osam po susretu. Najbolju obranu ima VERN, koji je primio svega osam golova, odnosno jedan po utakmici.

Prvi topnik prvenstva je Dominik Vukojević s RRIF-a, koji je zabio 22 gola, a obzirom da se njegova ekipa nije plasirala u drugi krug, na tome će i ostati.

U galeriji ispod su rezultati zadnjeg kola te konačne tablice dijela natjecanja po skupinama.