Pretraga

[Sveučilišna futsal liga] Političke znanosti nakon devet godina u četvrtfinalu

A- A+

Najbrojnije studentsko natjecanje u Zagrebu, Sveučilišna futsal liga, došla je do četvrtzavršnice s tek jednim rezultatom rezultatom koji bismo mogli smatrati iznenađujućim u prethodnoj rundi. Naime, Baltazar Adam Krčelić se prošle godine okitio broncom te je bio kokurent za visoke plasmane i u ovoj. No, nisu tako mislili loptači s Prometa, koji su ih uspjeli nadigrati s 4:2, s tim da su svemu itekako kumovala dva crvena kartona koje su dobili poraženi. Nakon devet dugih godina, Fakultet političkih znanosti plasirao se među osam, nakon drame izvođenja penala! U četvrtfinalu ih čeka možda i najveća prepreka – VERN.

Iz svlačionice FPZ-a/ izvor: privatna arhiva

Za vikend je na rasporedu je četvrtfinale zagrebačke Sveučilišne futsal lige, u kojem će se naći osam, u ovom trenutku najboljih momčadi s fakulteta u glavnom gradu i okolici. Kao iznenađenja ili barem krah tih ekipa, moglo bi se izdvojiti ispadanje prošlogodišnjeg trećeplasiranog i četveroplasiranog BAK-a i Pravnog fakulteta. Promet i Kineziološkki fakultet ispostavili su se kao previsoke prepone za te ekipe ovoga puta.    

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Ovo su svi parovi osmine finala

Nakon devet godina i osvajanja srebra, među osam ponovno Fakultet političkih znanosti

Kao ovogodišnje neočekivane četvrtfinaliste moglo bi se označiti prvog i drugog iz skupine D odnosno RGNF i FPZ. Prvospomenuti su osminu finala prošli tijesno s 2:1 preko FSB-a. Na kraju je strijelac jednog od pogodaka za ‘Rudare’, Marko Andrić i pocrvenio. Međutim obzirom da se radilo o zadnjoj minuti, to nije utjecalo na konačni ishod.

S još više drame i neizvjesnosti, odigrao se susret između Fakulteta političkih znanosti i Geodetskog fakulteta. Regularni dio završio je rezultatom 3:3 pa je FPZ tek nakon izvođenja penala prošao među osam.

To je ovom fakultetu prvi plasman u četvrtfinale nakon 2007. i osvajanja sveučilišnog srebra.

– Dogovor je bio takav da krenemo u utakmicu kao i u svaku ove sezone, čvrsto u obrani, što bi se reklo ‘do kosti’. Geodezija je odlična momčad, uigrani su, igraju školski, bez puno rizičnih lopti i driblinga, što nam je moram priznati stvaralo puno problema. Ne mogu ne istaknuti Borisa Lučića, od milja zvanog starog Boru (ima skoro 30 godina pa ga stoga malo zezamo) koji je odigrao maestralnu utakmicu.

Prvi gol je sam prešao cijeli teren i pogodio suprotan kut u rašlje, a drugi njegov zgoditak bio je iz slobodnog s centra. Neobranjiv projektil. Došlo je do penala, a trener/igrač Sebastian Sobota odabrao je za izvođače nas trojicu (Lučić, kapetan Zobec i ja) jer smo mu se činili psihički spremni. Nažalost stativa Zobeca poslala nas je u raspucavanje, i tu je naš golman Tino Komušar, kao i puno puta ove sezone, spasio stvar. Obranio je dva penala i prošli smo u četvrtfinale, rekao nam je Mate Vukšić, igrač Fakulteta političkih znanosti i jedan od tri strijelca na penalima.

Izdvojeni članak

Upoznajte Crne pande – prvu navijačku skupinu u povijesti Sveučilišta u Zagrebu

Inače, momčad FPZ-a imala je dosta problema u sastavljanju momčadi, što nam je prokemntirao jedan od ključnih pojedinaca ove ekipe Dino Prskalo.

– Jedva smo se skupili na kraju. Kako sam ozljeđen, utakmicu sam gledao s klupe, a Pavičić koji svega nekoliko puta godišnje dolazi u Zagreb, došao je iz Širokog Brijega da bi pomogao u ovoj našoj nogometnoj misiji. Dečki su bili nabrijani protiv Geoezije, koja individualno nije nešto, ali se vidi da su uigrani te da imaju dogovorene šablone. Uz malo sreće na obje strane, rezultat je deset minuta prije kraja bio 3:3 te su obje momčadi, mi možda i više, čekale izvođenje penala igajući bez pretjeranog rizika. Naš golman je obranio dva i prošli smo u četvrtfinale, nakon kojeg je uslijedila velika fešta praćena ekipnim izlaskom, o kojem neću iznositi detalje, govori nam Dino Prskalo, čije je neigranje bio veliki hendikep za FPZ.

Sljedeći protivnik, možda je i najteži mogući, ali studenti novinarstva i politologije ne misle mahati bijelom zastavicom.

– Protiv VERN-a idemo svi na svoju polovicu, braniti se te pokušati iz kontre iskoristiti svaku priliku koja se ukaže. Trebat će nam i veliki dan našeg golmana. U svakom slučaju nećemo se predati, jer gledajte i Grčka je postala prvak Europe, za kraj nam tumači strategiju i nadanja Dino.

Parovi četvrtfinala

Već smo naglasili iznenađenja, koja su se dogodila u osmini finala, ali je bez obzira na njih, konkurencija za titulu više nego dobra.

Uz navedeni par FPZ: VERN, u četvrtzavršnici će se ogledati još i:

FER 1: RGNF

GF: FPRZ

KF: EF

Utakmice se igraju (19. ožujka), ali konačni termini nisu poznati pa ćemo ih unijeti kada budu obznanjeni.