Pretraga

Tenisač iz Daruvara dobitnik prvog natječaja Sportskih stipendija i portala Srednja.hr

A- A+

Završen je prvi natječaj u organizaciji Sportskih stipendija i portala srednja.hr kroz koji je dodijeljena besplatna usluga pronalaska sportske stipendije za studij u SAD-u, a dobitnik je tenisač Matko Varga iz Daruvara. Matko se bavi tenisom, a pobijedio je u konkurenciji nekoliko kandidata koji su svojim sudjelovanjem zaslužili 20 posto popusta u pronalasku stipendije.

Prijaviti su se mogli svi učenici četvrtih razreda srednje škole u školskoj godini 2015./16., koji imaju hrvatsko državljanstvo, a tekst natječaja možete pročitati ovdje.

Izdvojeni članak

Natječaj za sportske stipendije za studij u Sjedinjenim Američkim Državama

‘Iznenađen sam i sretan s rezultatima natječaja’

– Prijavio sam se na natječaj iz razloga što, kao prvo studirati u Americi mi zvuči vrlo izazovno, primamljivo i zanimljivo, a i prijatelji koji su imali priliku otići u SAD su mi rekli kako im je super. Također, bavim se tenisom gdje je iznimno teško probiti se u svjetski vrh, pa je ovakva prilika jako dobra zamjena za to. Smatram da ako bih se upisao na faks u Hrvatskoj, vjerojatno bih se trebao odreći tenisa što ne želim. Ovakvim studijem mogu rješavati i obrazovanje i sport što bih jako htio. College je i odlična prilika za sklapanje novih prijateljstava s ljudima iz cijeloga svijeta, što bi bilo vrlo dobro iskustvo za mene. Tražiti sam stipendiju je vrlo teško, većina agencija za pronalazak su skupe, a ja sam mislio da sa svojim dobrim i školskim i sportskim uspjesima imam šanse pa sam se stoga odlučio prijaviti kako bih možda dobio ovakvu neponovljivu priliku za studiranje(što na kraju i jesam), rekao je dobitnik Matko Varga.

Ne krije iznenađenje s rezultatima natječaja, ali i sreću jer je shvatio kakvu priliku mu se pruža.

– Odlučio sam da ću dati sve od sebe u svakome smislu(školskom, sportskom, voljnom itd.) da se ovaj plan provede i da zajedno uspijemo pronaći što bolju opciju za mene. I dalje sam vrlo uzbuđen i jedva čekam da se procedura počne rješavati, zaključio je Matko.

Prvi ovakav natječaj Sportskih stipendija i portala Srednja.hr

SportskeStipendije.com i Srednja.hr organizirali su Natječaj za sportske stipendije za studij u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi potaknuli srednjoškolce koje se ozbiljno bave sportom na iskorištavanje mogućnosti koje im se nude.

– S obzirom na to da je ovo bila prva godina u kojoj se organizirao ovakav natječaj, a i da su financijska sredstva za promociju natječaja bila skromna, broj prijavljenih nije bio velik. Prijavljene sportašice i sportaši imali su različite akademske i sportske uspjehe te su došli iz različitih sportova (tenis, atletika…). Bilo je i prijava gdje sportaši nisu ispunili sve uvjete natječaja i to prvenstveno sport kojim se bave jer za neke sportove ne postoji mogućnost dobivanja sportskih stipendija, rekao nam je Boris Kuharić sa sportskestipendije.com.

Naime, studij u SAD-u putem sportske stipendije omogućuje bavljenjem vrhunskim sportom i školovanje na vrhunskim školama diljem SAD-a. Studiranjem u SAD-u možete steći diplomu, naučiti jezik, upoznati nove ljude i stvoriti nova prijateljstva, proputovati i posjetiti mjesta za koja ste mislili da ih nikada nećete vidjeti, natjecati se protiv vrhunskih sportaša i trenirati s vrhunskim trenerima.

– Pobjednik natječaja je tenisač Matko Varga iz Daruvara. Evaluacijski odbor ocijenio je da je Matko prijavitelj koji je svojim sportskim i akademskim postignućima najviše zaslužio nagradu besplatne usluge pronalaska sportske stipendije. Njegova iznimna sportska i akademska postignuća dokaz su kako je moguće uspješno i kvalitetno baviti se sportom uz istovremeno izvanredno ispunjenje svih školskih obveza. Matkovo osvajanje glavne nagrade ni na koji način ne umanjuje sportske i akademske uspjehe ostalih kandidata, zaključio je Boris Kuharić.