Pretraga

U dramatičnoj završnici, odlučen prvak Sveučilišne futsal lige

A- A+

U reprizi prošlogodišnjeg finala, FER 1 i VERN su se borili za krunu u Sveučilišnoj futsal ligi u Zagrebu. No, za razliku od prošle godine, kada su Ferovci došli do titule, ove godine su se karte preokrenule pa je s minimalnih 5:4, slavio VERN. 

Arhiva portala srednja.hr / foto: Ivan Božić

Time su VERN-ovci skinuli ‘dugogodišnje prokletstvo’ neosvojivosti krune u Sveučilišnoj futsal ligi. Naime, u posljednjih 7-8 godina, futsal igrači ovog veleučilišta su osvojili nekoliko državnih natjecanja, Europsko sveučilišno futsal prvenstvo, ali su na zagrebačkom izgubili čak četiri finala. Sada su i tome stali na kraj.   

Izdvojeni članak

Rudari do povijesnog uspjeha: Ekonomija očitala futsal lekciju KIFovcima

VERN glatko do finala, a FER 1 uz nešto poteškoća

Ove su se godine polufinalni i finalni dueli u zagrebačkoj Sveučilišnoj futsal ligi igrali isti dan. U polufinalu su koplja ukrstili stari znanci Ekonomija i FER 1 te debitant u završnici RGNf i VERN.

Kudikamo zanimljiviji susret bio je između prvonavedenih rivala. Štoviše, tko zna kako bi se stvari na kraju odvile, da Ekonomski fakultet nije dobio crveni karton u 35. minuti pri zaostatku od 2:1. 

Nakon toga su primili pogodak za minus od dva gola, koji se pokazao nenadoknadivim. Na kraju su obje ekipe zabile još po jedan zgoditak u predzadnjoj minuti te je ekipa FER 1 s 4:2 otišla u bitku za naslov.

Izdvojeni članak

Velika analiza svih 16 ekipa koje su prošle u osminu finala Sveučilišnog futsal lige

Drugi dvoboj je u pravom smislu riječi bio okršaj Davida i Golijata. No, David ovoga puta nije izvukao praćku te pomrsio račune svom divovskom suparniku.

VERN je do 24. minute utakmice zabio šest golova i riješio i najsitniju dilemu oko pobjednika. Ako je ona uopće postojala.

Rudari su počasnim pogotkom u 29. minuti samo ublažili visoki poraz.

RGNf je bio dobrano uzdrman porazom pa su utakmici za treće mjesto s Ekonomskim fakultetom skoro opet završili na koljenima. Naime, Ekonomisti su poveli s 4:0, ali su si opet dozvolili crveni karton, koji ih je izbacio iz ritma te utakmicu na kraju doveo do minimalnih 4:3.

Izdvojeni članak

Svi prvaci Državnog srednjoškolskog sportskog prvenstva u Poreču

Kvalitetniji kadar, ali i duža klupa na kraju presudile pobjednika natjecanja

Kako smo već spomenuli polufinale, duel za broncu i finale su se ove godine igrali istog dana. To je dakako više odgovaralo ekipama s dužom klupom, u čemu prednjači VERN.

– Mislim da je na kraju presudila naša kvaliteta. Pokazali smo više tijekom cijele utakmice, iako to krajnji rezultat možda i ne govori.
Trebali smo se rezultatski odvojiti i nešto prije, no, sada je sve to manje bitno s obzirom da smo osvojili prvenstvo
i skinuli to prokletstvo neosvojivosti zagebačke Sveučilišne futsal lige, govori nam jedan od najboljih hrvatskih futsal igrača te jedan od ključnih VERN-ovih pojedinaca Vedran Matošević.  

Kada se već dotaknuo ‘prokletstva zagrebačke Sveučilišne futsal lige’, pitali smo Vedrana kako on gleda na tu činjenicu da su, do ove godine VERN-ovci u futsalu osvojili gotovo sve što se moglo osvojiti osim spomenutnog natjecanja. 

– Pa mislim da činjenica da smo osvojili nekoliko državnih sveučilišnih kruna pa i jednu europsku, a tek prvu titulu u Zagrebu, govori o tome koliko je Liga kvalitetna. Svake godine su uz nas, barem 3-4 opasne ekipe, koje su
nas prethodnih godina zaustavljale u pohodu na titulu, jasan je Matošević.   

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Kolo obilježila 32. minuta koja se neće ponoviti

Kada smo se već dotaknuli kvalitete, pitali smo Vedrana želi li izdvojiti nekoliko pojedinaca, koji su obilježili ovogodišnju Sveučilišnu futsal ligu u Zagrebu. 

– Pa ne bih izdvajao nijednog pojedinca, nego bih pohvalio ekipu FER-a, koju godinama krasi jedno zajedništvo na terenu, a koje očito donosi i rezultate. Oni mi se najviše dopadaju, govori hrvatski futsal reprezentativac Vedran Matošević. 

Za kraj smo provjerili kakve su daljnje ambicije ovog izvrsnog sastava. Već od 18. do 20. svibnja u Biogradu na moru će biti domaćin završnice državnih sveučilišnih sportskih natjecanja. 

– Da, sljedeći nam je motiv osvajanje državog akademskog futsal finala, budući da pobjednik odlazi na Svjetsko sveučilišno futsal prvenstvo u Cordobu,
a nastup tamo, bio bi kruna naše generacije, koja je postigla već niz uspjeha, zaključuje Matošević. 

Izdvojeni članak

Možda nisu najbolja futsal momčad na Sveučilištu u Zagrebu, ali po boemštini im nema ravnih

VERN je bio favorit, ali malo nam je nedostajalo…

Naravno, u potpunom drugačijem raspoloženju nakon poraza u finalu je Dario Markić, jedan od istaknutih pojedinaca momčadi FER 1 (obzirom da je FER u Ligi nastupao s dvije momčadi, svaki put naglašavamo da se radi o prvoj ekipi nap. a.). Iako je i sam priznao da je VERN bio favorit i finala i natjecanja, smatra da im je jako malo falilo, da obrane titulu.

– VERN je jedna izrazito kvalitetna ekipa čija su okosnica standardni hrvatski reprezentativci i jasno je zašto su bili favoriti, kako u finalnoj utakmici tako i cijele Sveučilišne lige. No unatoč svemu, smatram da smo odigrali dosta dobro i jako malo je nedostajalo da slavimo. Nakon što smo izjednačili 5 minuta prije kraja utakmice, momentum je bio na našoj strani, no jedna nesmotrenost u obrani rezultirala je golom i na kraju ipak zasluženom pobjedom VERN-a, daje nam svoje dojmove Markić. 

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] VERN Rudarima pobjednički gol zabio tri sekunde prije kraja!

Dariu se nije svidjela okolnost da su se obje utakmice završnice igrale isti dan.

– Teško je bilo igrati dvije utakmice u istom danu, pogotovo ako uzmemo u obzir čistu igru u finalu, što je definitivno utjecalo na kvalitetu finalne utakmice, koja je mogla biti i na višoj razini, smatra Dario Markić.

Za razliku od kolege iz suparničke ekipe, Dario nam je na kraju ipak istaknuo neke pojedince, za koje smatra da su se iskazali tijekom natjecanja. 

– Uz već istaknute VERN-ove reprezentativce (Grbeša, Matošević), moram pohvaliti Ekonomiju predvođenu Pajalićem i Durlenom, koji su nam pružili zaista dobar otpor u polufinalu te RGNf i njihove neumorne navijače.
Ostaje žal za propuštenim jer smo bili jako blizu obrane titule, bili smo posebno motivirani jer je to bila posljednja utakmica koju su igrali naš brzonogi kapetan Ledinščak i neumorna radilica Bilopavlović, ali iduće godine se vraćamo jači, s uvijek istim ciljem, a to je osvajanje naslova!, za kraj poentira Markić.