Pretraga

[VIDEO] Futsal ekipa zagrebačke XIII. gimnazije osvojila broncu na SP-u

A- A+

Malonogometna momčad iz XIII. gimnazije u Zagrebu osvojila je treće mjesto na Svjetskom srednjoškolskom prvenstvu. Prvenstvo koje je trajalo od 3. do 10. travnja pamtit će se po utakmici s Nizozemskom, koja je futsal ekipu dovela do brončane medalje. Veliki uspjeh XIII. gimnazija proslavila je legendarnim dočekom, kakav je brončana ekipa i zaslužila.

Facebook

Zagrebačka XIII. gimnazija priredila je legendarni doček za brončanu malonogometnu momčad koja je Hrvatsku predstavljala na Svjetskom srednjoškolskom prvenstvu. Gimnazijalci su do trećeg mjesta došli pobijedivši Nizozemce rezultatom 1:0, vođeni trenerom Tomislavom Kramarićem.

Izdvojeni članak

Hrvat star svega 14 godina osvojio europsku broncu u kitesurfingu

Futsal momčad XIII. gimnazije do trećeg je mjesta došla porazivši Francusku s 2:1, Cipar 3:0, Belgiju s 5:5 i Kosovo sa 6:2. Utakmica s Iranom nije završila takvim uspjehom, no najvažniju utakmicu odigrali su s ekipom Nizozemske i osvojili broncu. Članovi brončane ekipe su Marko Kozar, Darijo Brkić, Hrvoje Lovrečki, Filip Glavić, Sven Hojski, Lovre Knežević, Ivan Šteko, Luka Viduka, Petar Čujić, Toni Kolega, Fran Lukić, Anđelko Čuljak, a do trećeg ih je mjesta doveo trener Tomislav Kramarić. 

Brazilci su sa Svjetskog srednjoškolskog prvenstva izašli kao apsolutni pobjednici. U muškoj i ženskoj konkurenciji osvojili su prvo mjesto. Srebrom se okitila muška malonogometna ekipa iz Irana i ženska ekipa iz Francuske. Dok je naša ekipa iz XIII. gimnazije došla do bronce, treće je mjesto u ženskoj konkurenciji pripalo ekipi iz Turske, a naša je ženska momčad iz Sportske Gimnazije Zagreb došla do visokog četvrtog mjesta. Druga momčad koja je Hrvatsku predstavljala u muškoj konkurenciji došla je iz Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole u Samoboru, no prvenstvo je završila na 16. mjestu.

U zagrebačkoj XIII. gimnaziji nisu krili oduševljene velikim uspjehom, pa su za brončanu ekipu organizirali legendarni doček. Svojim su kolegama ispred XIII. gimnazije u 13 sati i 13 minuta gimnazijalci s profesorima odali počast, a dio atmosfere pogledajte u videu.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Treći na svijetu…

Posted by XIII. gimnazija Zagreb on Saturday, April 9, 2016