Pretraga

[VIDEO] Ovako se zezaju mladi hrvatski sportaši

A- A+

Tijekom dva dana koliko je trajala završnica sportskog Državnog srednjoškolskog prvenstva, moglo se vidjeti niz sjajnih pojedinaca i ekipa te će zasigurno mnogi od njih predvoditi hrvatske reprezentacije u pohodima na međunarodne medalje. Ipak, u svoj napetosti i borbi za nacionalne naslove, učenicima ne nedostaje niti smisla za humor.

foto: Jerko Mihaljević|srednja.hr

Izdvojili smo nekoliko momenata te ih na spomenutom natjecanju zabilježili kamerom i fotoaparatom.  

Izdvojeni članak

[FOTO] Nakon drame u završnici, tek penali odlučili državne prvakinje u rukometu

‘Mujo i Fata – idemo do zlata’

Sigurno su vam poznate riječi ohrabrenja ‘Iznad svih – Hrvatska’, koje uoči utakmica i nakon time outa izgovaraju igrači rukometne reprezentacije Lijepe naše.

E sličan pristup, samo malo otkačeniji te baziran na internim forama, imale su i neke muške rukometne ekipe na Državnom prvenstvu u Poreču.

Tako su rukometaši Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić Grada, pohod do bronce ostvarili uz usklike:

‘Mujo i Fata – idemo do zlata!’.

Rukometaši I. gimnazije iz Osijeka, također su svoje interne fore ugradili u poklič ohrabrenja pa je njihov glasio ‘svi-za-c’!

Izdvojeni članak

[Foto] U uzbudljivim finalima državnog košarkaškog prvenstva pobijede odnijeli Dubrovčani i Zagrepčanke

Košarkaši Gimnazije Dubrovnik ili ‘Cojones’ te Hardenova kuhinja

Košarkaši Gimnazije Dubrovnik, postali su nacionalni srednjoškolski prvaci na krilama kadetskog reprezentativca Petra Dubelja.

No uz sjajnu igru te kolekciju ozljeda, pozornost su privukli i zezancijom koja je pratila njihov put k uspjehu.

Naime, u proslavama koševa koje su zabijali u završnici Državnog prvenstva, uočljiv je bio utjecaj NBA lige te tamošnjeg folklora. Konkretno, postignute trice Dubrovčani su obilježavali poznatim ‘kuhanjem i miješanjem’ a la James Harden (bek šuter Houston Rocketsa nap. a.)

foto: Jerko Mihaljević|srednja.hr

Uz iskonsku košarkašku ‘furku’, Dubrovčani su imali i poseban način proslave titule s peharom. Samo ćemo vam reći da sami sebe nazivaju Cojones (prijevod pronađite sami), a ostalo pogledajte u videu.