[VIDEO] Ovo je službena himna Europskih sveučilišnih igara

Službena himna Europskih sveučilišnih igara koje će se od 12. do 25 srpnja održati u Zagrebu i Rijeci, predstavljena je sinoć u zagrebačkoj Pivani. Njeno ime je ‘Sve dok srce vjeruje’, a autor stihova je Boris Kovačić, glazbenik koji je dio karijere između ostaloga svirao u Parnom Valjku te u pratnji Gibonniju. Aranžman je pak prepušten u ruke, našem najznačajnijem producentu Nikši Bratošu.

Maskota Europskih sveučilišnih igara – Hrki /foto: Ivan Božić|srednja.hr

Europske sveučilišne igre u Zagrebu i Rijeci počinju negdje za 36 dana, a nakon što su određeni službeni logo i maskota Hrki, sinoć je javnosti predstavljena i službena himna natjecanja.

Otkriveno kako će se zvati maskota Europskih sveučilišnih igara u Hrvatskoj

Za tekst pjesme zaslužan je Boris Kovačić, dok aranžman i produkciju potpisuje Nikša Bratoš.

Tekst i glazba himne prate slogan Igara „Srce vjeruje, um ostvaruje“, promičući sinergiju srca i uma kao ključnih vrijednosti koje studentski sport predstavlja. Ujedno, himna govori i o odgovornosti prema budućim naraštajima i djeci kojima ostavljamo svijet.

– Prije pola godine obratili su nam se organizatori Igara sa željom da zajedno pokušamo stvoriti jedno trajno nasljeđe u obliku himne, kojeg će se svi s radošću sjećati i za trideset godina. Prihvatili smo se izazova i iskreno se nadamo kako smo uspjeli i da će vas rezultat svih zajedno obradovati. Himna jasno promovira vrijednosti za koje vjerujemo da ih gaje studenti diljem svijeta, pa tako i oni koji će se naći na natjecanju u Hrvatskoj, istaknuo je na sinoćnjoj promociji pjesme Nikša Bratoš.

Inače, službena himna Igara ima i svoju englesku verziju naziva ‘As long as heart belives’ kojom će se ključne vrijednosti manifestacije približiti za preko 5.000 studenata sportaša iz čitave Europe, koliko se očekuje da će natjecanje okupiti.

Oni će se ogledati u 21 sportu, a u pripremi i pauzama nastupa, često će slušati upravo sinoć predstavljenu himnu.

Pročitajte tekst i poslušajte pjesmu pa nam u komentarima napišite kako vam se sviđa.

Veliki hrvatski sportaši se prisjetili zagrebačke Univerzijade iz 1987. godine

Samo kažem mogu bilo što

Učim brzo, pamtim daleko

Mogu postati nešto veliko

Mogu sve,
samo još nisam probao

Vječna mladost poput sunca sja

U širom otvorenim očima

Unašim rukama

Je budućnost sva

Pletena od naših glasova

Negdje novi život rađa se

Opet ljubav nastaje

Sve što želi um ostvaruje

Sve dok srce vjeruje

Kada prođe još sto godina
I kad postanemo sjećanja

Nek’ tu priču tad
svako dijete zna

A priča je o sretnim ljudima.

Odgovori