Pretraga

[VIDEO] Rat u bazenu: Mladi hrvatski vaterpolisti se potukli u Beogradu

A- A+

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 19 godina osvojila je jaki međunarodni turnir u glavnom gradu Srbije, ali nažalost ta lijepa vijest, ostala je u sjeni nemilih scena koje su se dogodile tijekom finala. Zapravo ta utakmica u kojoj su se borili za titulu protiv Grčke nije ni završena, budući da su se četiri i pol minute prije kraja, igrači dviju izabranih vrsta potukli u bazenu. No, obzirom da su mladi vaterpolisti Hrvatske vodili u trenutku prekida 11:9, tako je na kraju i registriran konačni rezultat.

Izvor fotografije: Hrvatski vaterpolski savez

Prema grčkoj verziji priče, suci su konstantno dozvoljavali pregrubu igru izabranicima Nikice Gulina, radi čega su se potpuno iznervirali te je nakon jednog faula, nastala opća tučnjava u bazenu. No, naša je verzija dijametralno suprotna. 

Izdvojeni članak

Osječani i Zagrepčani se potukli na maturalcu, nekolicina zatražila liječničku pomoć

Trener Grčke naredio svojim pričuvnim igračima da uđu u bazen

– Naočigled delegata, sudaca i gledatelja, redom proslavljenih bivših igrača a danas trenera, grčki igrači predvođeni glavnim trenerom izazvali su prekid jer očito nisu mogli podnijeti poraz.
Nakon svega toga njihov trener, inače proslavljeni bivši grčki reprezentativac na njihovim portalima daje izjavu kako su hrvatski igrači svjesno izazvali prekid.

Na žalost tu potpuno netočnu izjavu prenijeli su i neki naši portali, stoji u jednom dijelu priopćenja, koje je jutros objavio na svojim stranicama Hrvatski vaterpolski savez.

U nastavku spomenutog priopćenja Savez objašnjava i kako je sve počelo, napominjući da srećom posjeduju i corpus delicti.

– Sreća u nesreći je u tome da smo snimajuči utakmicu za naše potrebe zabilježili i trenutak brutalnog napada trojice grčkih igrača na jednog našeg.
U tom trenutku, a tome je svjedočio i sudac utakmice, taj isti grčki trener naređuje svojoj klupi da uđu u teren, premda nitko od njegovih igrača u bazenu nije bio ugrožen.

Našim igračima nije preostalo ništa drugo nego da krenu u obranu svoga suigrača koji je u tom trenutku bio napadnut od strane gotovo cijele grčke momčadi.
Došlo je do tučnjave na sredini bazena ispred zapisničkog stola, no i kad se sve smirilo igrač grčke selekcije broj 12 brutalno je nokautirao našeg vratara, koji se cijelo vrijeme trudio smiriti tenzije i spriječiti sukob.

Sama činjenica da su suci prekinuli utakmicu i dosudili pobjedu našoj reprezentaciji govori dovoljno sama za sebe u smislu određivanja krivaca za navedeni incident, zaključuju iz Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Izdvojeni članak

Tučnjavu učenica u Varaždinu gledalo više od stotinu djece

Nemila scena gurnula u drugi plan sjajnu igru Hrvatske

Šteta da je jaki turnir, koji je Hrvatska odigrala na najvišem nivou i koji je trebao poslužiti kao priprema za predstojeće Europsko prvenstvo, završio na ovaj način.

Mladi reprezentativci Hrvatske se na kraju nisu pojavili ni na dodjeli odličja, dok su Grci kao da se ništa nije dogodilo došli primiti svoja srebra.

Pogledajte što se zbivalo u bazenu tijekom tučnjave, koja je privukla neželjenu pozornost u nekolicini zemalja.