Pretraga

Bjelovarska Visoka tehnička škola pokrenula sve traženiji studij Računarstva

A- A+

Visoka tehnička škola u Bjelovaru uskoro će dobiti svoj preddiplomski stručni studij Računarstva. Naime, Škola je potpisala Sporazum o strateškom partnerstvu s Erste & Steiermärkische Bankom, a sve u cilju u cilju osnivanja Studija. Dokument o suradnji potpisali su dekanica Visoke tehničke škole Zrinka Puharić te Christoph Schöfböck, predsjednik Uprave Erste Banke. Za novi bi smjer uskoro trebao biti dovršen i kurikulum.

Foto: http://www.bjelovar.hr/

Izdvojeni članak

Video: Bjelovarski srednjoškolci za dirljivi film nagrađeni za promicanje nenasilja

Ovaj je studij kako ističu iz bjelovarske Visoke tehničke škole, veoma tražen na tržištu rada pa bi na taj način bilo omogućeno većem broju studenata zaposlenje upravo u njihovom gradu gdje je kadar inženjera računarstva iznimno potreban. Na prvu godinu stručnog studija bit će upisano tridesetak redovitih te oko petnaest izvanrednih studenata.

Nakon mehatronike i sestrinstva ovo će biti treći studij, a čelnim ljudima Grada cilj je da se bliskoj budućnosti stvore uvjeti kako bi Bjelovar postao veleučilišni grad. Završetkom smjera računarstva studenti stječu titulu inženjera računarstva osposobljenog programsko inženjerstvo.

– Ispitivanjem tržišta rada, Zavoda za zapošljavanje i nakon razgovora s budućim poslodavcima, izražen je nedostatak inženjera računarstva i u tom smjeru i kreće razvoj našeg studija. Jako nam je bitno da imamo za početak jakog strateškog partnera koji je sudjelovao na izradi kurikuluma, u izradi naših izbornih predmeta, a nadamo se da će i njihovi zaposlenici biti naši gostujući predavači i da će Erste biti naša baza za stručnu praksu studenata, kazala je dekanica Puharić. 

Upisi prvih izvanrednih studenata predviđeni su u jesen 2017. godine, a za redovite studente upisi će se vršiti na ljeto 2018. godine.