Pretraga

Boras organizira tribinu na kojoj će govoriti o dobroj suradnji Sveučilišta i gospodarstva

A- A+

U suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te partnerom Udrugom inovatora Hrvatske, Sveučilište u Zagrebu organizira tribinu, koja će se održati 27. rujna u 11 sati u auli Sveučilišta. Tema tribine prikaz je dobre suradnje sveučilišnih sastavnica i gospodarstva na primjeru tvrtke PIP, a cilj je i predstaviti inovativne projekte. Tribinu će uvodnim obraćanjem otvoriti zagrebački rektor Damir Boras.

Damir Boras s portretima starih rektora | Foto: Marko Matijević, srednja.hr

Tribinu Suradnja sveučilišta i gospodarstva – primjer dobre prakse: tvrtka PIP organizira Sveučilište u Zagrebu u suradnji s HAZU-om te partnerskom Udrugom inovatora Hrvatske, a održat će se u srijedu 27. rujna 2017. u 11 sati u auli Sveučilišta.

Tribinu će uvodnim obraćanjem otvoriti rektor Boras

Izdvojeni članak

[ANALIZA] Godišnje upisujemo 45% više studenata ekonomije nego li je oglasa za poslove koji traže diplomirane ekonomiste

Na tribini će se prisutnima prvi obratiti rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, a nakon njega uslijedit će uvodni govor državnoga tajnika u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Marija Antonića, kao i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Skup će moderirati prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu Miljenko Šimpraga.

– Na tribini će uslijediti uvodno izlaganje osnivača i savjetnika Uprave tvrtke PIP d.o.o. Ivana Bračića pod nazivom Od tradicijskih do inovativnih proizvoda, nakon čega će prof. dr. sc. Marijana Zovko Končić predstaviti zajedničke aktivnosti i suradnju Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s tvrtkom PIP d.o.o. Na tribini će uslijediti rasprava svih sudionika, navode na službenoj stranici Sveučilišta.

‘Poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske’

Izdvojeni članak

Među deset najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj, samo za jedno potreban fakultet

Tribina Suradnja sveučilišta i gospodarstva – primjer dobre prakse: tvrtka PIP petnaesti je skup koji se organizira u sklopu tribine Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske.

U okviru tribine o poticaju gospodarskoga razvoja hrvatske održano je niz predavanja, razgovora, okruglih stolova i radionica. Sve to sa svrhom poticanja i popularizacije ideje o inovacijama. Isto tako bitno je prenijeti i znanje sa Sveučilišta i znanstvenih instituta o inovativnim idejama u gospodarstvu koje će Hrvatskoj omogućiti brži gospodarski razvoj, stoji na stranici Sveučilišta.