Pretraga

Boras pokleknuo: Na Senatu novi predstavnici s Filozofskog, potvrđen i program buduće dekanice FFZG-a

A- A+

Na današnjoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu, prvi su puta sudjelovali novoizabrani članovi Senata s Filozofskog fakulteta – Neven Budak, Neven Jovanović, Davor Dukić i Meri Tadinac. Osim prisustva novih predstavnika Filozofskog na Senatu, današnja je sjednica značajna i po davanju suglasnosti na program predloženice za dekanicu Filozofskog, Vesne Vlahović-Štetić.

Totalna prevara ispred FFZG-a foto: Sveučilišna platforma

Izdvojeni članak

Kandidatura predloženice za dekanicu FFZG-a na ledu: Rektor preispituje njezine medijske istupe

Nakon brojnih peripetija uprave Sveučilišta oko prihvaćanja novoizabranih članova Senata s Filozofskog fakulteta, oni su danas prvi puta ipak sudjelovali na sjednici. Podsjećamo kako još na prošlomjesečnoj sjednici Senata oni nisu imali mogućnost sudjelovati zbog tumačenja rektora Borasa prema kojemu nije bilo moguće ‘razaznati koji od novoizabranih članova stupa na upražnjeno mjesto profesora Previšića, koja novoizabrana osoba stupa na mjesto profesorice Lasić-Lazić, a koji od preostalih dvoje članova stupaju na mjesto prijevremeno smijenjenih članova Senata’.

U međuvremenu je taj problem očito riješen pa su danas Neven Budak, Neven Jovanović, Davor Dukić i Meri Tadinac konačno sudjelovali na Senatu kao predstavnici Filozofskog fakulteta.

Izdvojeni članak

Propala sjednica Vijeća FFZG-a: Da rektor ima interes na drugim fakultetima, i tamo bi se raspuštali zborovi

Senat dao suglasnost na program predloženice za dekanicu Vesne Vlahović-Štetić

Osim same činjenice njihova sudjelovanja, današnja sjednica značajna je i po tome što je Senat dao suglasnost na program predloženice za dekanicu Filozofskog fakulteta, profesorice Vesne Vlahović-Štetić.
Podsjetimo i kako na prošlomjesečnoj sjednici davanje suglasnosti na njen program nije uvršteno u dnevni red. Tada je rektor Boras na sjednici Senata rekao da je program Vlahović-Štetić dobio prekasno te da ga nije stigao detaljno proučiti, no iz onoga što je tada pročitao, vidio je da program treba dopuniti jer nedostaje dio o odnosu FF-a i Sveučilišta.

Osim toga, rektor se tada, vrlo neobično, osvrnuo i na ‘upitne medijske istupe’ profesorice Vlahović-Štetić. No, na dnevni red današnje sjednice Senata, uvrštena je točka o davanju suglasnosti na njezin program.

Izdvojeni članak

Mega transparent kao poruka za upravu Sveučilišta: Totalna prevara

Rektor na današnjoj sjednici posebno pozdravio nove senatore s FFZG-a

Profesorica Meri Tadinac, nova predstavnica Filozofskog fakulteta u Senatu, potvrdila nam je da su novi senatori FFZG-a sudjelovali na sjednici te da je rektor Boras posebno pozdravio nove senatore s FFZG-a. Što se tiče davanja suglasnosti na program Vlahović-Štetić, Tadinac kaže da je rektor na sjednici rekao kako je razgovarao s profesoricom Vlahović-Štetić te kako su ‘postigli konsenzus’.

Uz sve navedeno, na današnjoj sjednici Senata s dužnosti je razriješena o.d. prodekana Ivana Franić, i to zbog vršenja nove dužnosti u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Naime, Franić je nedavno postala pomoćnica ministra Barišića, radni odnos na Filozofskom stavila je u mirovanje te je trenutačno u radnom odnosu s MZO-om.

Tadinac nam kaže kako je na sjednici Senata upitala zašto Senat razrješuje o.d. Franić kad ju je imenovalo Fakultetsko vijeće FFZG-a, no dobila je objašnjenje kako ju je imenovao Senat te da ju Senat ima pravo i razriješiti.

Izdvojeni članak

[INTERVJU] Profesor Damir Bakić, član Senata SuZG: Kredibilitet uprave i Senata ozbiljno je doveden u pitanje

Slijedi glasovanje o novoj dekanici na Fakultetskom vijeću FFZG-a

Profesoricu Tadinac upitali smo i o daljnjim koracima vezanim uz izbor nove dekanice Vesne Vlahović-Štetić.

– Sjednicu Fakultetskog vijeća imamo u četvrtak i tražit ćemo da se u dnevni red uvrsti glasovanje o dekanici. Naime, nakon što je Senat dao suglasnost na njen program, Vijeće mora glasovati o novoj dekanici. Ako ta točka ne bude uvrštena u dnevni red sjednice u četvrtak, tražit ćemo izvanrednu sjednicu Vijeća, jer po Statutu Filozofskog fakulteta, dekani/ica mora biti izabrana do 1. lipnja, odnosno, četiri mjeseca prije stupanja na dužnost, kazala nam je Tadinac.

Nakon razrješenja Vlatka Previšića u listopadu prošle godine s dužnosti dekana, Filozofski je na korak od dobivanja nove dekanice. S obzirom da i novoizabrani senatori od danas sudjeluju na Senatu Sveučilišta, čini se kako burno more Filozofskog polako ali sigurno ide prema bonaci.