Pretraga

Brucoši Pravnog, pozor: Je li rimsko pravo stvarno tako teško i sve nepoznato o faksu doznajte na orijentacijskom danu

A- A+

Brojni brucoši ne znaju što ih točno očekuje kada krenu na fakultet, a jedine informacije koje su dobili u velikom su broju slučajeva samo glasine s foruma i društvenih mreža. Kako bi buduće kolege što bolje pripremili na studij i studiranje, Studentski zbor Pravnog fakulteta organizira 29. rujna Dan orijentacije namijenjen svim brucošima.

Sveučilište u Zagrebu foto:Ivan Klindić|www.ivanklindic.info

– Dan orijentacije tradicionalno organiziramo kako bismo studente prve godine prava i prije formalnog početka akademske godine upoznali s okruženjem u kojem će studirati. Ovo je zapravo način da našim brucošima kažemo da su dobrodošli i da se, kako djelatnicima Fakulteta, tako i starijim kolegama, mogu uvijek obratiti, kazala nam je Gloria Gudelj, tajnica Studentskog zbora.

Orijentacijski se dani organiziraju i na Filozofskom, kako smo i najavili, a kao i ondje, i studentima na Pravnom bit će predstavljeni Uprava, studentske službe, Studentski zbor, Ured pravobraniteljice, Koordinatorica za studente s invaliditetom, Savjetovalište za studente i slično.

Izdvojeni članak

Pozor brucoši: Filozofski organizira orijentacijski tjedan na kojem ćete najbolje upoznati faks

– Na štandovima u zgradi Sveučilišta mogu razgledati i upoznati se s radom naših studentskih udruga (Alimenta, Animalex, Capella iuris, Debatni klub, ELSA, Pravnik, Športska udruga studenata prava), kao i udruga s kojima surađuju i u kojima su aktivni naši studenti poput eStudenta i Udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom “Zamisli”. Osim toga, naši studenti vodiči pokazat će brucošima zgradu/zgrade Fakulteta, odnosno gdje se nalaze knjižnica, knjižara, dvorane, dekanat, seminarska čitaonica, referada, kartoteka i slično. Ovaj je dio uvijek vrlo zanimljiv jer su prilikom razgledavanja brucoši puni pitanja, a najviše vole čuti iskustva i savjete starijih kolega. Često završavamo s upitom: ‘Je li rimsko pravo stvarno tako teško?’, kaže Gudelj.

Dodaje, kroz godine su shvatili kako je Dan orijentacije izuzetno uspješan projekt jer veliki broj brucoša ostane u kontaktu s vodičima što im prije ili kasnije bude od velike pomoći.

– Mnogi se i učlane u studentske udruge. Na ovaj se način oni ohrabruju da pitaju i uče o važnosti kvalitetne komunikacije. Nama je jedan od ciljeva upravo potaknuti studente da budu aktivni i angažirani, zaključuje.

Događaj možete popratiti i putem Facebooka, a raspored programa nalazi se na ovoj poveznici.