Pretraga

Doznajemo kada će biti objavljeni konačni rezultati natječaja za državnu stipendiju

A- A+

Nakon objave rezultata natječaja za državnu stipendiju 28. prosinca, počeo je teći osmodnevni žalbeni rok. Na adresu ministarstva ove je godine pristiglo ukupno 413 prigovora, a doznali smo kada će biti objavljeni rezultati tih prigovora, odnosno konačna rang-lista ovogodišnjih stipendista.

Foto: srednja.hr

Zahvaljujući dvijema studenticama koje su u lipnju ispred zgrade Ministarstva obrazovanja postavile šator i pobunile se protiv uvjeta i načina dodjele državne stipendije, ove je godine natječaj za istu objavljen već 15. listopada 2016., na samom početku akademske godine. Čak 5.342 ostala su pozitivno šokirana i viješću da su već 28. prosinca objavljeni privremeni rezultati, a iznenadila ih je i uplata četiri rate stipendije u siječnju.

Izdvojeni članak

Objavljeni rezultati natječaja za državnu stipendiju 2016./2017.!

Studenti koji stipendiju nisu dobili objavom prvih rezultata, do 7. su siječnja imali pravo uložiti žalbu na te rezultate, ukoliko su smatrali da su oštećeni prilikom obračuna bodova.
Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja su nam kazali kako je na njihovu adresu stiglo čak 413 takvih prigovora, a slijedom brojnih upita studenata provjerili smo i kada će biti poznata i rješenja istih, te objavljeni konačni rezultati natječaja za državnu stipendiju.

– Sukladno rokovima iz Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju Odluku o dodjeli državnih stipendija na temelju prihvaćenih prigovora ministar će donijeti najkasnije do 21. veljače, kazali su nam iz Ministarstva.

Podsjećamo, prošle su akademske godine rezultati prigovora studentima stigli tek 2. lipnja, kada je od preko 500 prigovora bilo prihvaćeno njih samo 89. Zbog saznanja da je porezna uprava slala pogrešne podatke o prihodima studenata, MZO je lani održao još jedan, naknadni krug žalbi, a u drugom krugu pozitivno je riješeno dodatnih 39 prigovora.