Pretraga

Dvojica zagrebačkih studenata s PMF-a i FER-a najbolji su debatanti u Europi

A- A+

Međunarodni debatni turnir Zagreb Open održao se prošlog vikenda, u organizaciji Zagrebačkog studentskog debatnog foruma. Sudionici turnira, koji se održao treću godinu zaredom, stigli su iz cijele Europe, a najbolji su bili zagrebački studenti PMF-a i FER-a, Martin Rosenzweig i Luka Baković.

Martin Rosenzweig i Luka Baković; foto: Facebook; Zagreb Student Debate Forum

U Zagrebu su se prošlog vikenda okupili debatanti iz zemalja diljem Europe: iz Nizozemske, Litve, Makedonije, Njemačke, Srbije, Hrvatske, Poljske i Švicarske. Razlog je bio održavanje Zagreb Opena, međunarodnog debatnog turnira na kojemu su pobjedu odnijela dvojica naših studenata Martin Rosenzweig i Luka Baković.

Izdvojeni članak

Hrvatski učenici pobijedili na međunarodnom debatnom turniru

Turnir je organizirala studentska udruga iz Zagreba, Zagrebački studentski debatni forum, koncentrirana na debatne aktivnosti Sveučilišta u Zagrebu. Cilj udruge je promicanje debate među studentima, borba za slobodu govora i vrijednosti obrazovanja te predstavljanje debate kao načina borbe za bolje društvo. 

Teme o kojima se debatiralo na turniru bavile su se problemima poput međunarodne politike, ljudskih prava, društvenih mreža, migrantske krize i sličnim. Osim jakih ekipa koje su došle na turnir, jedna od bitnih točaka turnira bili su iskusni međunarodni debatni suci iz Izraela i Grčke koji su sudili turnir i osmišljali teze o kojima će se debatirati. 

Osim pobjedničkog tima Baković – Rosenzweig, na zagrebačkom turniru sudjelovali su i ekipe s drugih fakulteta poput: zagrebačkih Ekonomskog fakulteta, Pravnog fakulteta i Filozofskog fakulteta, te ekipa s osječkog sveučilišta. Najboljim govornikom turnira proglašen je student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Lovro Šprem, koji se također plasirao u finale turnira. 

– Turnir je održan u prostorima Veleučilišta Baltazar u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Realizacija turnira ostvarena je potpunim volonterskim radom, kao i sve aktivnosti udruge te ovim putem pohvaljujemo i zahvaljujemo svima čiji je trud doprinijeo tome da se turnir uspješno održi i da naši debatanti postignu velik uspjeh, poručuju organizatori.