Pretraga

Europske sveučilišne igre: HRT traži pomoć studenata, a potrebno je i 2.000 volontera

A- A+

Europske sveučilišne igre održat će se u Rijeci i Zagrebu od 12. do 25. srpnja 2016. godine, a na njima će se natjecati oko 5000 tisuća sportaša i čak 300 sveučilišta iz cijele Europe. Studenti će se natjecati u 21 sportu. Medijsko pokrivanje ovog događaja izuzetno je zahtjevno pa HRT traži pomoć od Sveučilišta u Zagrebu i studente volontere, koji bi kroz praćenje ovog velikog sportskog događaja dobili važno iskustvo.

foto: Ivan Božić|www.srednja.hr

Hrvatska radiotelevizija i Sveučilište u Zagrebu su povodom predstojećih Europskih sveučilišnih igara dogovorili međusobnu suradnju kako bi se ovaj, po broju sudionika najveći sportski događaj ikada organiziran u Hrvatskoj, uspješno medijski popratio. 

Izdvojeni članak

Doznali smo tko je prva ekipa koja se prijavila na Europske sveučilišne igre

HRT treba dvije ili tri studentske izvjestiteljske ekipe

– Obavješćujemo vas kako su u povodu predstojećih Europskih sveučilišnih igara Hrvatska radiotelevizija i Sveučilište u Zagrebu dogovorili suradnju sličnu onoj kakvu Hrvatska radiotelevizija ima s Televizijom Student. Preciznije, izrazili smo zanimanje za suradnju s dvjema ili trima studentskim izvjestiteljskim ekipama u čijim bi sastavima bili novinar i snimatelj, odgovorili su nam s HRT-a.

Studenti bi s radom trebali započeti tijekom travnja i svibnja, a dogovoreno je i kako će Hrvatska radiotelevizija emitirati svečanost otvaranja Europskih sveučilišnih igara te još tri prijenosa.

Kako bi se široj hrvatsko javnosti što vjernije prenijela atmosfera s brojnih sportskih borilišta u Rijeci i Zagrebu, pregovori Sveučilišta i HRT-a nastavit će se u siječnju sljedeće godine.

Izdvojeni članak

Ovo je maskota Europskih sveučilišnih igara!

Čak 2.000 volontera moći će sudjelovati u čak 16 različitih aktivnosti

Početkom prosinca započela je i kampanja poziva građanima za sudjelovanje u organizaciji najvećeg sportskog događaja u povijesti naše zemlje. Organizatori EUG 2016. traže čak 2.000 volontera koji žele sudjelovati u pripremi i provedbi Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016.

Određeno je ukupno 16 mogućih aktivnosti. Volonteri mogu biti domaćini sportskim ekipama, članovi akreditacijskog tima i protokola, sudjelovati u radu ureda za medije, pomoći na sportskim borilištima pa čak i sudjelovati u osiguranju Igara, medicinskoj pomoći ili informatičkoj podršci.

Svi koji su voljni mogu već ovaj mjesec krenuti sa svojim doprinosom u organiziranju najvećeg sportskog događaja u Hrvatskoj.