Pretraga

Evo gdje možete obaviti liječnički pregled za smještaj u studentske domove 2014./2015.

A- A+

Prije nego što nastanite studentske domove, obavezni ste obaviti liječnički pregled. Maturanti u tu svrhu odlaze nadležnim liječnicima srednje škole koju su završili, a studenti preglede trebaju obaviti u ambulantama sveučilišne medicine. Stoga provjerite popis fakulteta i njihovih nadležnih ambulanti.

www.risksa.com

Budući brucoši kao i studenti viših godina koji ostvare ili su već ostvarili pravo na smještaj u studentske domove, moraju obaviti liječnički pregled.

Svrha liječničkog pregleda prilikom smještaja u studentske domove je utvrditi zdravstvene rizike koji se mogu javiti ako boravite u kolektivu. Pregled sačinjava anamneza i ciljani pregledi, a ako bude potrebe mogu provesti napraviti i dodatne pretrage.

Gdje otići na pregled

Maturanti koji upišu fakultet i ostvare pravo na smještaj u domovima akademske godine 2014./2015. pregled trebaju obaviti kod nadležnog liječnika srednje škole koju su pohađali. A kad su u pitanju studenti viših godina, oni moraju posjetiti nadležne ambulante sveučilišne medicine.

U dokumentu ispod provjerite na koje lokacije, odnosno ambulante, odlaze studenti po fakultetima koje su upisali. S tom da treba napomenuti kako se na pregled morate naručiti telefonskim putem.

Zamolba za smještaj u jednokrevetnu sobu

U slučaju da se pokaže kako studenti zbog zdravstvenih razloga moraju boraviti u jednokrevetnim sobama, zamolbu za takvu sobu moraju predati nadležnim liječnicima svojih fakulteta najkasnije do 8. rujna 2014.

Zamolba za jednokrevetnu sobu mora sadržavati vaše ime i prezime, datum rođenja i OIB, adresu, upisani fakultet i broj mobitela ili telefona. Također ste obvezni priložiti i preslike medicinske dokumentacije koja potvrđuje vaše stanje.

Popis studenata koji ostvare pravo na smještaj u jednokrevetne sobe utvrdit će Komisija za utvrđivanje prava. Rezultati će, pak, biti objavljeni na web stranicama Studentskog centra i Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar do 26. rujna 2014.